Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog sin andra raka seger i Divison 1 på lördagen - när de besegrade Laholms FK hemma på Vångavallen.

Matchen slutade 4-0 efter mål av Viktoria Persson x2, Elisa Lang Nilsson och Alice Egnér.

- Tycker att vi har flyt i början av matchen, där vi kan åka på både ett och två mål bakåt direkt. Tycker vi startar för, eller ja vi klyddar till det för mycket, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Första gräsmatchen, lyft upp, hamna på rätt sida och låt dem få jobba felvända. Vi spelar för smått i början och de får två hörnor som de mycket väl hade kunnat göra mål på.

Det var en bra start av gästande Laholms FK, en start i matchen som hade kunnat resultera i både ett och två mål - då de skapade flera farliga chanser på hörnor bland annat.

Istället var det hemmalagets lagkapten Elisa Lang Nilsson som öppnade målskyttet på ett soligt Vångavallen. Ur snäv vinkel lirkade hon in bollen i nät.

- Vi har lite flyt, vi gör en fin omställning vid första och gör ett fint mål. Men vi kunde lika gärna legat under där, säger Malmgren.

Sen dröjde det inte länge förrän 2-0 satt genom Viktoria Persson. Viktoria som sedan skulle sätta, antagligen årets mål på Vångavallen.

- Får tvåan relativt snabbt, trodde vi skulle kunna hålla i bollen och spela lite mer. Lite besviken på att vi inte kan etablera mer spel på motståndarnas halva, utan vi har för bråttom hela tiden. Tar en del felbeslut i passningsspelet.

- Det är för rakt, istället för att hålla i och låsa boll på deras halva och låta dem jobba enormt istället.

2-0 stod sig halvleken ut och när väl andra halvlek började var det lite trögt till en början. Men när klockan började ticka upp till 67 minuter på resultattavlan gjorde hemmalagets Alice Egnér 3-0. 3-0-målet kan väl räknas in bland turmål, då bollen gled mellan Laholms-målvaktens händer och in i mål.

Sen skulle då Viktoria Persson stå för ett mål som det nog länge kommer talas om. En frispark från halva plan som seglade in över en något felplacerad Laholms-målvakt. Viktorias drömmål till 4-0 - blev också det sista i matchen, även om det fanns chanser åt båda håll.

- Än så länge kan man iallafall säga årets mål, mycket möjligt att det blir så också. Men det var en riktig kula, säger Hans Malmgren med ett litet skratt.

- Fyra mål framåt, kan man ju såklart inte klaga på. Men ska man vara ärlig så hade de flera bra skott som är precis utanför ramen. Med lite tur där så hade de gått in - och det hade darrat till igen. Alice mål är flyt, Vickys mål är helt fantastiskt - samtidigt dåligt av målvakten. Missbedömer den helt.

4-0 och tre härliga poäng, men helt nöjd med matchen var man inte.

- Vi måste bli bättre i pass, hålla i mer, etablera mer spel på motståndarnas halva. En del instick i första där vi kommer igenom och halvchanser. Kan tycka att vi har mer att kräva.

- Inte nöjd om man säger så, vi har mer att plocka ut. Staffanstorp nästa helg, en match som många säger att vi ska spela av. Så enkelt är det inte, krävs att vara på hugget.

Nästa helg, på Valborgsmässoafton, möter damerna FC Staffanstorp på bortaplan. En match som har avspark redan 11:00.

- Men ja, 4-0 är 4-0, det kan ingen ta ifrån oss. Lite som senast, ingen som ser hur det ser ut när man summerar tabellen - då räknar vi bara poängen och vi tog tre idag, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egner, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Hanna Bauer, Molly Froste, Amalia Mahdi, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-23
Kategori: A-lag