Fotograf: Björn Sandberg

På lördag åker herrlaget till Vätterns sydspets för att möta Jönköpings Södra IF på Stadsparksvallen.

Kristian Haynes om Jönköpings Södra IF

Det är ett lag vi spelat många matcher mot de senaste åren och jag tycker att de är ett skickligt lag i sina bästa stunder, både kollektivt och individuellt. Vi väntar oss en tuff utmaning på deras hemmaplan där jag tror att båda lagen kommer kämpa hårt om att ta iniativet i matchen.

Gällande förändringen på huvudtränarposten så är det svåranalyserat hur mycket de kan ändra till den här matchen. Vi har sett att de förändrade lite formationsmässigt redan förra matchen men vi ska se till att göra en bra match själva först och främst.

Om vi ser till de två senaste matcherna så har laget skapat många chanser framåt men samtidigt bara gjort ett mål. Hur ska man öka effektiviteten?

Enkelt sagt så ska vi fortsätta på det sättet vi gjort. Det hade varit en mycket större oro om vi inte skapat chanser på det sättet vi ändå gör. Vi behöver höja skärpan i båda straffområdena, det är precis som man brukar säga att det är i straffområdena det avgörs. Vi ska bli lite noggrannare och ha lite mer kyla i de sista momenten.

Hur är status i truppen?

Just nu är det Petar som saknas på träningarna, annars är vi fulltaliga efter veckans sjukdom på två av spelarna.

MATCHINFORMATION

TID: Lördag 23 april, 15:00
PLATS: Stadsparksvallen, Jönköping | Biljetter köper du här! | Är du inte på plats kan du se matcherna via discovery+.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Anton Tideman, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (P19), Lukas Minter Wettergren (P19), Tobias Karlsson

MOTSTÅNDARKOLL

Jönköping inledde säsongen med en 2-3-förlust i premiären mot AFC Eskilstuna. Man följde upp det med ytterligare en förlust mot Örebro SK (1-3) innan man knep tre poäng i bortamatchen mot IK Brage efter att ha vunnit med två mål mot ett.

Huvudtränare är Óscar García Rodriguez som tog över laget under torsdagen i och med att Patric Jildefalk arbetsbefriades samma dag.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-22
Kategori: A-lag