Fotograf: Björn Sandberg

På lördag tar Trelleborgs FF emot Laholms FK i Division 1. TFF har börjat säsongen med en förlust och en vinst, vinsten kom senast mot FC Rosengård 1917 på bortaplan.

Hans Malmgren om Laholms FK

Det är lite svårt att veta vart man har Laholm. Vi hade en tuff bortamatch mot dem förra året där vi lyckades vinna med uddamålet men vi vann med klara 5-0 på hemmaplan. Det är ett fysiskt lag och har några duktiga spelare vi får se upp med.

Vinst senast mot FC Rosengård 1917, vad tar ni med er från den matchen?

Att ha samma attityd och inställning, att vi tar oss an denna match på samma sätt. Vårt försvarrspel var riktigt bra, vi var diciplinerade och gjorde det vi kommit överens om. Vi höll ihop lagdelarna och minimerade ytorna för motståndarna.

Hur är status i laget inför morgondagen?

I stort sett bra. Det är någon som har en liten känning men vi är glada att ha en jämn trupp där vi kan bibehålla tempot vi vill ha i både träning och match vilka spelare vi än har tillgängliga.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 23 april, 15:00
PLATS: Vångavallen
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Amalia Mahdi, Hanna Bauer

MOTSTÅNDARKOLL

Laholm FK har tagit en poäng på sina två matcher i Division 1 den här säsongen. Poängen kom i premiären när man spelade 0-0 på bortaplan mot Älmhults IF. Senast förlorade man hemma mot IS Halmia där slutresultatet skrevs till 1-3.

Huvudtränare är Peter Åberg som varit det sedan säsongen 2019.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-22
Kategori: A-lag