Fotograf: Björn Sandberg

Trots stort spelövertag och läge att döda matchen - så blev det oavgjort mot Östersunds FK på tisdagskvällen. Matchen slutade 1-1 efter att Östersunds FK kvitterat sent i andra halvlek.

TFFs mål gjordes av Henry Offia direkt i den andra halvleken. Efter matchen var det besvikna miner i hemmalaget, för det var en prestation som bordet kunnat ge alla tre poäng.

- Skapar inte de absolut hetaste chanserna i första halvlek kanske, men behöll tålamodet, kändes som de sprang mer än oss - så min bedömning var att de skulle tröttna i den andra, säger Kristian Haynes efter matchen i Vångavallens katakomber.

Första halvlek slutade mållös, 0-0, men där Trelleborgs FF hade mest av det som skapades utan att för den delen vara riktigt farliga.

TFF pressade högt, samtidigt som gästerna spelade lite för modigt eller ibland lite dumdristigt - och höll på att ställa till det flera gånger.

I Östersunds FK spelar gamle TFFaren Felix Hörberg - och Felix höll sin sida på att ställa till det rejält för hemmalaget i slutet av första halvlek. Han dunkade en frispark i Kasper Kristensens målställning. Men Felix skulle ställa till med mer oreda i den andra halvleken - innan dess så gjorde dock hemmalaget 1-0.

- Målet kommer kanske snöpligt, kommer knappt ihåg det, touch och den styrs rätt och hamnar hos Offia och mål. Efter där har vi ju läge att döda matchen.

- Offia har läge gånger två sen att döda matchen, utan att hänga ut honom, han jobbar rätt och jobbar jäkligt hårt för oss. En liten akilles för Offia, effektiviteten. En ung spelare och han fortsätter utvecklas hela tiden.

Direkt i andra halvlek så kom då ledningsmålet för hemmalaget. Ett skott från Simon Amin täcktes, studsade fram till en fri Henry Offia som enkelt petade bollen i nät. Där och då kändes det som att hemmalaget gick mot sin andra trea i Superettan.

Men Östersunds FK skulle kvittera. I den 77e minuten slog Felix Hörberg ett hårt inlägg från minimal vinkel och Jordan Kadiri tryckte in bollen.

Efter det hade Nicolas Mortensen ett superläge att avgöra matchen, men hans nick gick i insidan av stolpen och på någon vänster så rullade den ut över kortlinjen.

- Nicolas nick är lite talande, han behöver få in den bara, vi vill inget annat. Men detta är fotbollen just nu, nån tröst, eller jag vet inte om det är nån tröst - men det ser bra ut det vi gör. Men vi behöver ju vinna matcher, vår sämsta prestation gav tre poäng. En noll och en ett.

- Men det här är tungt som fan, en prestation som ska kunna bärga tre poäng. Kopplat till spelet, skapade målchanser, sen en situationen där de vänder spelet på Felix Hörberg ger han några sekunder - och vi är inte rätt i sorteringen, hade kunnat stoppa det inspelet för att komma in i boxen över huvudtaget, säger Haynes.

En seger, en förlust och på tisdagen oavgjort mot Östersunds FK. Det är match redan på lördag igen - då borta mot Jönköpings Södra IF,

- Extrem besvikelse i omklädningsrummet kände man, behövdes inte sägas så mycket mer. Alla ville ha trean idag och att vi hade gjort oss förtjänta av den - men ja, ändå står det 1-1 till slut. Inte mycket tid att gråta över detta, träning torsdag och fredag och sen på det igen med nya utmaningar, avslutar Kristian Haynes.

Både Isak Jönsson och Andreas Larsen ströks ur matchtruppen på tisdagen på grund av sjukdom. In kom unge Hani Nesajer som reservmålvakt.

Publiksiffran uppmättes till 907 personer.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid (ut 86), Haris Brkic (ut 86), Simon Amin (ut 73) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen (ut 81), Henry Offia.

Avbytare:

Hani Nesajer, Anton Tideman, Herman Hallberg (in 73), Liam Olausson (in 86), Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini (in 86), Othmane Salama (in 81).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-19
Kategori: A-lag