Fotograf: Björn Sandberg

I Superettans tredje omgång väntar Östersunds FK på Vångavallen. Avspark sker 19:05 på tisdagskvällen och biljett köper du här.

Kristian Haynes om Östersunds FK

Ett lag som släppt in sena mål i båda deras matcher vilket gör att det är svårt att veta hur de tar sig an matchen imorgon. Jag tycker de har ett namnkunnigt lag men är i början av sin process vilket gör de lite svåranalyserade. Ett lag som absolut kräver sin respekt.

Tillbaka på Vångavallen efter förlust mot Dalkurd, hur går dina tankar?

Vi tar med oss lärdomar från de två första omgångarna där premiären blev en kampfylld historia där vi justerade lite efter hur matchen gestaltade sig och det gjorde vi bra. Senast så gör vi en annan typ av prestation på konstgräset och vi skapar väldigt många målchanser vilket jag är nöjd med, däremot är jag inte nöjd med att chanserna inte resulterar i mål samtidigt som vi släpper till två bakåt.

Kan vi ta bort de sakerna som var mindre bra och fortsätta på den offensiva vägen med skapandet av målchanser så kommer det både leda till gjorda mål framåt och poäng in på kontot.

Hur är status i truppen?

Den är fortsatt god och Abel Ogwuche är tillbaka och tränade för fullt idag efter sin skada. Vi har haft en period med lite fler träningstillfällen då schemat med matcher tillåtit det vilket känts bra för oss.

MATCHINFORMATION

TID: Tisdag 19 april, 19:05
PLATS: Vångavallen, Trelleborg | Biljetter köper du här!
MATCHTRUPP:Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama, Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson
INTE MED I MATCHTRUPP:Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (tillbaka i träning efter skada), Lukas Minter Wettergren (P19), Anton Tideman

MOTSTÅNDARKOLL

Östersunds FK förlorade premiären mot Skövde AIK efter ett sent segermål av SAIK. I den andra omgången släppte man in ytterligare ett sent mål, då mot Västerås SK, och matchen slutade oavgjort.

Huvudtränare är Magnus Powell som gör sin första säsong i klubben.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-18
Kategori: A-lag