Fotograf: Björn Sandberg

Efter den tunga och jobbiga förlusten i premiären hemma mot Halmstads BK, så tog damerna sin första trepoängare på skärtorsdagen - borta mot svåra FC Rosengård 1917.

Segersiffrorna skrevs till 2-1 - där damerna visade upp riktigt fin inställning och en vilja riktigt blå som stål.

Målen gjordes av Viktoria Persson och Jennifer Lilliehöök.

- Vi har snackat mycket om attityd och inställning i veckan - det gick det inte att ta fel på idag, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

- Kanske inte den mest välspelade andra halvleken, men - har man den inställningen och attityden som vi ligger inne med just nu så. Vi är väldigt glada för poängen, bra för självförtroendet för vår del.

FC Rosengård kommer inte släppa många poäng på Malmö IP, det är en sak som är säker. Bra med boll och sådär riktigt jobbiga att möta.

I målet för FC Rosengård stod Somea Polozen, som ju varit i Trelleborgs FF för någon säsong sedan.

När Viktoria Persson gjorde 1-0 till Trelleborgs FF efter 28 minuter så hade dock Somea inte mycket till chans. Ett vackert mål där Viktoria sköt utifrån och bollen seglade över och in i mål.

- Vi visste innan att denna matchen skulle bli extremt svårspelad. De kommer med ett rätt så bra lag här också, men denna gången slapp Somea Polozen knäcka oss.

- Fick utdelning, vi har snackat om vikten av att skjuta, vilket vi gjorde också. Vi ligger tajt i försvaret och får ihop det bra. Lite bekymmer i första halvlek på vår vänstersida. Men vi är bra hemma i försvaret, vi är bra samlade, sen gäller det att offra sig för varandra - och det gör vi på ett föredömligt sätt här idag, säger Malmgren.

Andra halvlek kanske inte var den mest välspelade halvleken. En halvlek där spelet inte riktigt funkade, men med snabba inhoppare var man fortsatt farliga. I matchminut 70 sprang virvelvinden Jennifer Lilliehöök sig fri och ökade på ledningen till 2-0.

- Andra får vi inte riktigt igång spelet riktigt, men hotar i djupled. Vi ser vilken effekt det har med spelare med mycket speed i sig, som Jennifer Lilliehöök och Alice Egnér som kommer in.

- Jennifer som gör ett kanoninhopp, välförtjänt att hon gör mål. Hon hade ju även bud på fler mål idag.

FC Rosengård reducerade sedan matchen, pressade även på de sista minuterna för en kvittering. Kvittering var också nära, men då stod Erika Nykjaer för en superb räddning i målet - och räddade de tre poängen.

- Hon gör en jätteräddning och räddar de tre poängen där och då. Men, det är väl typiskt att man ska stå där med hjärtat i halsgropen i slutet ändå.

- Stor lättnad att vi fick med oss tre poäng härifrån, det är det viktigaste, sen hur det ser ut - ja, det är det ju ingen som ser i tabellen när allt sammanfattas.

Damernas första trepoängare kom på skärtorsdagen - borta mot FC Rosengård 1917. Matchen är även en av de svårare bortamatcherna för året.

- Detta är en jättesvår bortamatch, man ska ha klart för sig att dessa kom tvåa i serien förra året. Ett bra Rosengård, duktiga med boll - men här är många TFFare som levererar ordentligt idag.

- Vi gör jobbet och det är det som är det viktiga. Otroligt nöjd med tre poäng, ett fint påskägg, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Molly Froste, Amalia Mahdi, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-14
Kategori: A-lag