Fotograf: Björn Sandberg

Den andra omgången av Division 1 spelas på Malmö IP imorgon torsdag där TFF möter FC Rosengård 1917. Matchstart är 19:15.

Hans Malmgren om mötet med FC Rosengård 1917
De är lite svårbedömda i och med att matchtrupperna kan se lite olika ut. Nu spelar a-laget på fredag vilket gör att de kanske inte har med så många från den truppen, men det återstår att se. I övrigt så spelar de på ett annat sätt än de gjorde i fjol och vi mötte dem i en träningsmatch under våren som vi inte kom upp i nivå i men vi hoppas att det blir bättre match för oss imorgon.

Det blev förlust i premiären, vad tar du med dig från matchen?
Jag tycker att vi, i det stora hela, gör en bra match men att vi är för ineffektiva framåt där vi missar lite för många lägen. Samtidigt blir vi hårt straffade i slutet av matchen. Gör vi liknande prestationer som den i premiären så kommer vi ta tre poäng i matcher framöver och förhoppningsvis redan imorgon.

Vad är nycklarna till tre poäng imorgon?
Försvarsspelet över hela planen kommer vara viktigt imorgon. De är skickliga spelare som är duktiga på att flytta bollen så vi måste vara på tå. Samtidigt är det upp till oss att sätta fart på det framåt för vår del.

MATCHINFORMATION
TID: Torsdag 14 april, 19:15
PLATS: Malmö IP
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Amalia Mahdi, Hanna Bauer

MOTSTÅNDARKOLL
FC Rosengård 1917 slutade på andra plats i förra året serie och inledde årets säsong med att spela 2-2 mot IS Halmia på bortaplan.

Tränare den här säsongen är duon Tiina Jukarainen och Marcus Kaloudis som gör sin första säsong med laget.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-13
Kategori: A-lag