Fotograf: Björn Sandberg

Omgång två av Superettan spelades borta mot Dalkurd FF på Studenternas IP i Uppsala. Tyvärr fick Trelleborgs FF åka därifrån tomhänta efter att matchen slutat i förlust - 0-2.

Trots dominans av gästande Trelleborgs FF så blev det alltså noll poäng på lördagen. De båda målen i matchen kom tätt inpå varandra i den första halvleken, i minut 36, samt 38.

- Vi bjuder tyvärr på två mål, det känns jättejobbigt, säger Kristian Haynes efter matchen.

TFF hade hela 17 avslut i matchen, med bland annat två i målramen. Men skärpan saknades tyvärr, samtidigt som man då bjöd på två mål.

- Prestationen i sig är tillräckligt bra för att vinna egentligen. Med antalet skapade chanser bland annat, men det är bara att dra lärdom av misstagen och köra vidare.

- Kan inte minnas när vi skapade så mycket lägen senast, ändå nöjd med hur vi attackerar andra halvlek. Vi fightas in i det sista. Den värsta känslan är att förlora en match mot ett motstånd som man känner att man egentligen är bättre än. Men vi får dra lärdom av detta.

Innan olycksminuterna var det annars mycket Trelleborgs FF och känslan var väl mer att det skulle komma mål för bortalaget, än hemmalaget.

Men, så kom då först 1-0 till Dalkurd FF och bara minuten senare 2-0 till Dalkurd FF.

Andra halvlek startade sen med att Fritiof Björkén drog en boll knallhårt i ribban, mål där och matchen kanske hade fått en annan utgång.

- Inget att gråta över, utan det är bara att köra vidare. Åka hem, träna vidare och fokusera på nästa motstånd som är Östersunds FK.

Nästa match är hemma mot Östersunds FK - tisdagen den 19 april, klockan 19:00, då tar vi tillsammans tre nya poäng!

Köp din biljett till matchen här.

- Det känns såklart tungt och jobbigt att förlora, men man vinner inte matcher på prestationer utan att göra mål. Det är resultaten i slutändan som räknas, men vi skapar mycket chanser och fightas in i det sista, där är mycket att ta med oss härifrån, avslutar Kristian Haynes.

Tyvärr tvingades Haris Brkic stå över matchen på grund av sjukdom.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Herman Hallberg (ut 82), Mohammed Saeid (ut 82), Simon Amin (ut 82) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 82).

Avbytare:

Andreas Larsen, Liam Olausson (in 82), Isak Jönsson (in 82), Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini (in 82), Othmane Salama (in 82).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-09
Kategori: A-lag