Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen hade damerna premiär i sitt Division 1 Södra Götaland - och det hemma på Vångavallen.

Efter 1-0 i paus - så vände gästande Halmstads BK på matchen i andra halvlek och det inom loppet av några få minuter. 1-0 blev till slut 1-2.

Målet för Trelleborgs FF gjordes av Viktoria Persson.

- Det är tungt och onödigt tycker jag, säger en besviken Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter de senaste dagarnas stormande så var det lite bättre väder på lördagen. Iallafall inget regn eller snö, men de hårda vindarna satt i. De hårda vindarna på Vångavallens konstgräs gjorde det svårspelat för båda lagen.

Med den hårda vinden i ryggen hade TFF-damerna stort övertag i första halvlek och gjorde även matchens första mål. Målet kom efter att Tilde Olsson serverat Viktoria Persson som enkelt drämde in bollen i mål. Utöver målet fanns det en handfull chanser där det mycket väl hade kunnat bli en, kanske två bollar i mål till.

- Tycker att, visst det är svårspelat här, men det är det för båda lagen. Men tycker att vi ska kunna avgöra denna matchen i första halvlek faktiskt.

- Hade vi tagit tillvara på lägena som vi ska, eller de i andra halvlek så. Men de är betydligt hungrigare de sista tjugo än vad vi är. De går för det på ett annorlunda sätt, säger Malmgren.

Hemmalaget trummade på i andra halvlek också och de flesta på Vångavallens konstgräs kände väl att 2-0 skulle komma. Men istället skulle gästande Halmstads BK vända på matchen och förstöra ännu en premiär.

1-1 kom på en hörna som gick rakt in i mål, 1-2 kom sedan bara några minuter senare och besvikelsen var total.

- Deras första mål är för billigt, den går rakt in och det är för dåligt av oss. När vi tittar på vad vi har där bak så känns det konstigt att den får gå rakt igenom. Det får vi tittat på naturligtvis, men det är surt.

- Vi ska kunna spela av denna matchen. Vi går bort oss lite också, möjligt att det var fel att gå ner på 4-4-2, men det var för att säkra upp det. Fick inte den effekten vi ville, men vi fortsatte att skapa chanser då.

Precis som 2021 så blev det tyvärr förlust i premiären, och precis som 2021 - så var det Halmstads BK som stod för motståndet.

Trelleborgs FF - Halmstads BK, 1-2.

- En fruktansvärt sur förlust, det är tungt, Halmstad har blivit lite troll för oss. Men jag tycker rent spelmässigt är vi det bättre laget, men det räcker tyvärr inte. Det är målen som räknas - och där gör de två och vi bara ett, tyvärr, avslutar Hans Malmgren.

Nästa match är redan i veckan som kommer, på torsdag gästar damerna FC Rosengård 1917 inne i Malmö. Avspark 19:15.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Alice Egnér, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom.

Avbytare:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Molly Froste, Amalia Mahdi, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-09
Kategori: A-lag