Äntligen är det dags för premiär av Division 1 när TFF tar emot HBK under lördagen. Förra säsongen slutade Halmstads BK på placeringen ovanför Trelleborg vilket gör att premiären blir ett riktigt intressant möte.


Hans Malmgren om att det äntligen är dags för seriepremiär
Ja, ordet är verkligen "äntligen". Äntligen dags för seriepremiär, äntligen dags för en normal säsong. Våra två senaste seriepremiärer har spelats i juni med rejäl värme, strålande sol och perfekta gräsmattor. Nu spelar vi premiär i en mer osäker väderlek och andra förutsättningar. Med det sagt så är det klart att det är inspirerande och väldigt roligt att allt drar igång och framförallt få spela en premiär inför publik igen.

Ni mötte Halmstads BK i en träningsmatch, vad förväntar ni er för motstånd imorgon?
Halmstad brukar öppna varje halvlek i ett rasande tempo, så det är vi förberedda för. Det gäller att vi spelar smart om det skulle bli den typen av match.

Premiären spelas på Vångavallens konstgräs, vad blir skillnaden för er mot att spela på gräs?
Ingen större skillnad. Det är klart att vi vill alltid spela en premiär med att kliva in på Vångavallens gräsmatta, men i och med att vi tränat hela våren på konstgräset så kommer prestationen inte påverkas av underlaget.

Vilka spelare ska publiken ha koll på imorgon?
Vår general i backlinjen, Saga Ollerstam, kommer bli en väldigt viktig spelare den här säsongen. Framåt är det som vanligt Elisa Lang Nilsson som är en nyckelspelare. Samtidigt har vi väldigt många som kommer visa bra insatser i TFF:s färger den här säsongen.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 9 april, 14:00
PLATS: Vångavallens D-plan | Entrépris: vuxen 50 :-, upp till 18 år 0 :-
MATCHTRUPP: Ronja Andersson, Erika Nykjaer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Johanna Persson, Alice Egnér, Ebba Wendt, Irmeli Jonsson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Amalia Mahdi, Hanna Bauer

MOTSTÅNDARKOLL
Halmstads BK spelade sitt genrep mot seriekollegan FC Rosengård 1917, en match som slutade 1-1 efter att HBK tagit ledningen i minut 60 genom Elsa Karlsson.

Förra säsongens bästa målskytt Moa Karlsson, 21 mål på 14 matcher, spelade matcher för både allsvenska Vittsjö GIK och Halmstad BK där kontraktets förlängdes med den förstnämnda klubben i slutet av förra året.

Tränare för laget är Fredrik Andersson och hans tankar om genrepet kan ni läsa här.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-08
Kategori: A-lag