Fotograf: Björn Sandberg

Herrlaget har åkt mot Uppsala för möte med Dalkurd FF i Superettans andra omgång. Efter seger i premiären är siktet inställt på en ny trepoängare, nu på Studenternas konstgräs.

Kristian Haynes om Dalkurd FF
Vi mötte en nykomling i premiären och vi möter ytterligare en nykomling nu. Det gör att vi inte har lika stark kännedom om motståndaren som lagen vi mötte förra året men vi har ändå en bra bild över hur de vill spela. De har tidigare haft en tydlig identitet och av det vi sett så kommer de fortsätta på den inslagna vägen.

Bortaplan och konstgräs, hur vill ni ta er an matchen?
Premiären innehöll mycket kamp och jag är nöjd över att vi tog den och tog hem tre poäng. I den här matcher ser jag gärna att vi har mer kontroll över matchen, att vi utnyttjar snabbheten i konstgräset där vi får fart på både boll och ben. Vi har spelare som passar på det här underlaget.

Med många spelare tillgängliga är det en hård konkurrens, är det svårt att ta ut startelva och matchtrupp?
Vi har en god tillgänglighet just nu och det är många som slåss om att vara med i en startelva och matchtrupp. Jag ser det inte som svårt utan jag ser det som en stor fördel att ha många att välja emellan istället för att det skulle vara tvärtom.

MATCHINFORMATION
TID: Lördag 9 april, 15:00
PLATS: Studenternas IP, Uppsala | Biljetter köper du här! | Ser du inte matchen på plats sänds den på discovery+. Klicka på följande länk för att teckna abonnemang och samtidigt stötta TFF.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Mohammed Saeid, Herman Hallberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama, , Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Liam Olausson

INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche (skadekänning), Lukas Minter Wettergren, Anton Tideman

MOTSTÅNDARKOLL
Dalkurd FF premiärspelade mot Norrby IF på Borås Arena och det slutade med förlust för Uppsala-laget med 0-1. Hemmalagets segermål gjorde i minut 65.

Huvudtränare för laget är Dalibor Savic som fram till sommaren förra säsongen var tränare i Vasalunds IF.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-08
Kategori: A-lag