Fotograf: Björn Sandberg

På ett soligt men kallt Vångavallen premiärvann Trelleborgs FF i Superettan mot Utsiktens BK.

Matchens enda mål gjorde Mohammed Saeid i den första halvleken.

Det var premiär av Superettan med allt vad det innebär. Hoppig och studsig gräsmatta och likadana nerver på sina håll. Det blev en tuff och fysisk fight - där alltså Trelleborgs FF drog längsta strået.

- Vi var förberedda på en fysisk kamp därute idag. Lite överraskad över att våra spelare visar nerver, visar inte bröstet så som vi vill attackera matchen på riktigt, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Det är en premiär, så man får respektera det. Detta är en av 30 matcher och man ska bara ta sig igenom den. Oerhört glad att ta tre poäng, vi tar fighten därute idag. Vi har gjort oss lite mer kända som kreativa och spelskickliga än vad vi visar idag. Idag krävdes nåt annat. Då är det viktigt att man hanterar den typen av spel och match som det blir.

Trots lite premiärnerver så tog hemmalaget Trelleborgs FF ledningen - när klockan precis tickat upp till 19 minuter. Nicolas Mortensen pressade högt, störde Utsiktens målvakt så pass att han slog en boll på Mortensens fot.

Bollen hamnade hos Mohammed Saeid som lirkade in årets första TFF-mål i Superettan.

- Jag hade förhoppning vid ledningsmålet att allt skulle släppa, men det gjorde det inte tyvärr. De ligger på oss och vi får ingen rytm i det.

- Vi visste inte riktigt vad Utsiktens BK skulle komma med, ett konstgräslag. Kommer de sätta långbollar på jobbiga forwards eller lira sig igenom vår press. Vi blev lite för långa i det spelet.

Första halvlek slutade 1-0 och det var även så matchen skulle sluta så småningom. Det var tunt med målchanser i andra halvlek och i matchen överlag, några fler riktigt klara TFF-chanser blev det kanske inte. Gästande Utsikten var jobbiga hela matchen och hade en ypperlig kvitteringschans i slutet - men Kasper Kristensen stod för en härlig benparad.

- Styrka att ta sig igenom denna matchen på detta sättet. Vansklig ledning med 1-0 i slutet och det vet vi om. Hoppades väl på ett mål till, men det kanske inte hade varit rättvist eller inte tillräckligt skapade målchanser.

- Mortensens läge kanske bäst, Offia var där och störde lite. En av deras innerbackar såg sliten ut och hoppades på dåligt beslut, men kom inte.

Premiären är spelad, tre poäng och härligt hejande publik - förhoppningsvis blir vi många fler i nästa match på Vångavallen.

- Matchen lever i 90 minuter och är otroligt glad att vi håller nollan, vi gör mål framåt - vinner med 1-0. Ingen enkel historia.

- Sa till grabbarna innan match att det fick se ut hur det ville, bara ta er igenom den och gör det som krävs - och det gjorde vi. All bravur till det och tar fighten hela matchen, avslutar Kristian Haynes.

Publiksiffran i premiären landade på 752 personer, till nästa hemmamatch mot Östersunds FK hjälps vi åt - att vara långt många fler! Köp biljett till matchen här.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Mohammed Saeid (ut 90), Haris Brkic (ut 90), Simon Amin (ut 74) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia (ut 87).

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman, Herman Hallberg (in 74), Isak Jönsson (in 90), Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini (in 90), Othmane Salama (in 87).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-03
Kategori: A-lag