Fotograf: Björn Sandberg

Damerna genrepade på lördagen inför deras premiär i Division 1 nästa helg. Efter lite turer blev motståndet IK Pandora FF från Ystad, som ska spela i Division 2.

Matchen slutade 8-0 efter stor dominans av hemmalaget på ett soligt men kallt Vångavallen.

Segersiffrorna blev alltså 8-0 - efter mål av Elisa Lang Nilsson x2, Alice Egnér x2, Jennifer Lilliehöök x2, Tilde Olsson och Matilda Andersson.

- Kanske lite väntad matchbild, men tacksam över att vi fick matchen överhuvudtaget, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Åtta mål framåt, noll bakåt och stor dominans. I målet stod provspelande Jennifer Wandt och hade i princip ingenting att göra, förutom några enkla bollar.

- Vi kanske hade velat ha en match där Jennifer hade fått jobba mer. Det blev som det blev och det viktigaste är att vi faktiskt fick en match till.

Direkt vid avspark var det väldigt mycket Trelleborgs FF och efter fem minuter stod det 1-0 - genom Elisa Lang Nilsson. Bara minuter senare stod det 2-0 och matchen var egentligen vunnen redan där.

Efter flyt de första minuterna stannade det upp lite, men satte fart igen och det blev både 3-0 och 4-0 innan paus.

- Snackade innan om att det var viktigt att vi själva kunde sätta tempo på bollen. Inte strula till det för mycket, få till spelvändningar, ha bättre rörelse på våra forwards än första halvlek mot Hittarps IK.

- Första 10 är vi bra på det, men sen har vi en period där vi blir stillastående, väljer att spela det svåra spelet där igen.

I andra halvlek sprang siffrorna iväg till 8-0, där Jennifer Lilliehöök satte sista målet - på matchens sista spark. Siffrorna 8-0 kanske även var något i underkant och borde kanske varit än större - eftersom hemmalaget hade mängder med fler chanser.

- Andra halvlek blir ju avslaget när siffrorna springer iväg. Tycker ändå att vi flyttar boll bra och hittar ytor som vi vill åt. Vi har många olika sorters av avslut, som är positivt. Vi använder i stort alla spelare i uppspelsfasen.

- Sen vet vi att det kommer se annorlunda ut nästa helg mot Halmstads BK i premiären, absolut. Men det var det bästa vi kunde få ihop till idag och vi får göra åtta mål framåt vilket också är positivt. Vi har flera olika målskyttar, en styrka att vi har många som kan komma in och avgöra.

Nästa helg har damerna premiär i sin serie, då Halmstads BK hemma på Vångavallen. Ett Halmstads BK som genrepade mot FC Rosengård 1917 på lördagen, där det blev 1-1.

- Åtta mål framåt, det kan man ju såklart inte klaga på. Håller nollan bakåt, när vi gör byten så märks ingen större skillnad utan vi trummar på. De som kommer in gör det bra och tar sina roller, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Jennifer Wandt, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Josefine Svensson, Tilde Olsson, Edina Filekovic, Alice Egnér, Minda Forsblom, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Ronja Andersson, Molly Froste, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-04-02
Kategori: A-lag