Fotograf: Björn Sandberg

Imorgon är det äntligen dags för premiären av Superettan 2022. Trelleborgs FF ställs mot nykomlingarna Utsiktens BK på Vångavallens gräs och matchstart är 13:00. Senast det spelades en premiär inför publik var 2019 så vi är många som har längtat efter den här premiärdagen. Har du inte köpt biljett än? Då kan du göra det här. Vi ses på Vångavallen!

MATCHINFORMATION
TID: Söndag 3 april, 13:00
PLATS: Vångavallen
BILJETTINFORMATION: Biljetter köper du här eller i biljettkassan vid huvudentrén. Biljettkassan öppnar 1 timme innan matchstart.
MATCHTRUPP: Kasper Thiesson Kristensen, Andreas Larsen, Fritiof Björkén, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Jesper Modig, Nicolas Mortensen, Herman Hallberg, Mohammed Saeid, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Bödvar Bödvarsson, Haris Brkic, Othmane Salama
INTE MED I MATCHTRUPP: Petar Petrovic (långtidsskadad), Abel Ogwuche, Liam Olausson (tillbaka i träning efter skada), Lukas Minter-Wettergren

Hör vad Kristian Haynes har att säga i en intervju från början av premiärveckan här.


MOTSTÅNDARKOLL
Utsiktens BK är nykomlingar i Superettan efter att ha vunnit Ettan Södra förra säsongen, en poäng före en annan nykomling i Skövde AIK. Bästa målskytt säsongen 2021 var Karl Bohm som fortsatt är kvar i laget.

Inför återkomsten till Superettan har klubben rustat rejält med hela 14 nya spelare där flera av dem kommer in med rutin från spel på högre nivåer i Sverige. På spelare ut-listan är det främst Tom Amos, som var på lån, och Martin Smedberg-Dalence, som är assisterande tränare i klubben, som kanske ska nämnas.

Huvudtränare är Bosko Orovic som under sin andra sejour i klubben varit där sedan slutet av 2019. Tidigare har han tränat bland annat GAIS, Gunnilse och Syrianska. Den truppen Orovic plockar med sig ner till Trelleborg hittar ni här.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-04-02
Kategori: A-lag