Fotograf: Björn Sandberg

Den amerikanska målvakten Jennifer Wandt är just nu och provtränar med TFF Dam. Hon landade på svensk mark i början på veckan och kommer vara kvar i Trelleborg veckan ut.

- Jennifer är en väldigt duktig målvakt som står för ett stabilt målvaktspel. Hon har en bra längd vilket gör henne stark i luftrummet samtidigt som hon är duktig i det övriga målvaktsspelet också, säger Johan Bauer, sportchef i Trelleborgs FF.

TFF kom i kontakt med Jennifer Wandt via Magnus Säll som har kontakt med en tränare i ett amerikansk collegelag. Den sportsliga ledningen i TFF fick ett antal namn att kolla upp men fastnade för just Wandt och de egenskaper i målet hon visade upp på det material Johan Bauer med flera fick tillgång till.

- Hon är en glad och utåtriktad tjej som är sugen på ett äventyr i Europa. Hon är 23 år, född i Milwaukee, Wisconsin och har de senaste säsongerna spelat collegefotboll i Baylor University Athletics. Vi ser fram emot att se henne i matchen mot Pandora på lördag, säger Johan Bauer.

Johan Bauer är också spänd över vad den här typen av provspel kan ge i framtiden för Trelleborgs FF.

- Det här provspelet ser vi som ett första steg till att se nivån på spelare från den typen av fotboll och samtidigt en början till att utveckla den kontakt vi har där borta.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-03-30
Kategori: A-lag