Fotograf: Björn Sandberg

TFF avslutade försäsongen med två matcher mot allsvenskt motstånd. Förra veckan besegrades IFK Värnamo med 2-0 på Vångavallen och under lördagen var det dags att möta Mjällby AIF på Strandvallens D-plan.


Likt Vångavallens D-plan var det en blåsig spelyta som välkomnade lagen, som säkerligen påverkade spelet för de båda lagen. Tempot från start från de båda lagen var det dock inget fel på, det märktes att en seriepremiär är nära.

I den första halvleken var det TFF som försökte äga spelet mest. Man vill gärna ha bollen inom laget och spela sig fram till målchanser. Man vann boll via sitt presspel och försökte slå öppnande passningar i vinden men flertalet gånger resulterade det i omställningslägen för hemmalaget. Mjällby var giftiga i sina omställningar men hade svårt att få till det där lilla sista i avslutningarna.

Halvleken avslutades med frispark på egen planhalva för TFF. Bollen spelades ut på högerkanten och ett anfall byggdes upp i högt tempo. Haris Brkic spelade till Johan Blomberg på djupet och kapten Blomberg tog med sig bollen i farten, sköt ett lågt avslut mot mål och ledningen för TFF var ett faktum.

- Vi gör en bra första halvlek där vi redan på förhand visste hur de vill bygga spelet. Vi arbetade på bra för att ta bort det och får bra träff i vårt presspel. Plockar man isär det i defensivt och offensivt så är jag nöjd med hur vi ser ut defensivt över hela planen. Vi kan spela på olika sätt genom att vara aggressiva ibland och omgruppera ibland. Det är en styrka jag tycker växt för varje match vi spelat och idag tycker jag är Mjällby som får anpassa sig efter hur vi spelar och inte tvärtom, säger Kristian Haynes.

- Offensivt så gör vi bra saker i speluppbyggnaden, ända från våra innerbackar och den kontrollen de har som gör att Mjällbys press inte biter. Dagens underlag var en hård men jämn plan vilket öppnade upp för att ha ett passningsspel men där bollen studsade väldigt mycket.

Gällande Johan Blombergs mål var det en nöjd Kristian Haynes som såg ett liknande mål mot IFK Värnamo för en vecka sedan.
- Det är ett väldigt fint anfall som slutar med målet, det är som taget från skolboken. Det är många spelare inblandade, antingen via rotation eller med passningar. Ett fint mål helt enkelt!

Om den första halvleken var högt tempo och flertalet omställningar var den andra halvleken mer ett ställningskrig på mitten.

Några minuter in i den andra halvleken slår hemmalaget en boll, via frispark centralt på egen planhalva, som skär igenom TFF-försvaret. Rasmus Wiedesheim-Paul, som var ett orosmoment för bortalaget under hela hans tid på planen, sprang med bollen på ett skickligt sätt och lyfte kyligt in kvitteringen.

- Vi klarar väldigt många tuffa situationer där ute idag, därför är jag besviken över hur vi släpper till målet. Jag behöver se situationen några gånger till men min känsla är att vi absolut borde tagit hand om den situationen på ett bättre sätt, säger Haynes.

Efter kvitteringen fortsatte halvleken med det nyss nämnda ställningskriget på mitten av planen. Båda lagen försökte spela sig loss men det var svårt att skapa de där riktigt farliga lägena. Med kvarten kvar spelade TFF en bakåtpass som höll på att ställa till det rejält men Kasper Thiesson Kristensen lyckades avvärja till inkast.

När klockan tickade upp mot 90 minuter vann bortalaget boll högt upp på offensiv planhalva. Man skickade ut bollen på högerkanten där Henry Offia störtade fram mot kortlinjen. Inspelet var vasst och det var sånär att någon av de framrusande TFF-spelarna fick en tå på bollen för att ge bollen den lilla kraft som hade behövts för att gå i mål.

Istället var det hemmalaget som skulle få matchens sista riktigt vassa chans. De sista minuterna lyfte Mjällby upp spelet och verkade lite mer desperata för att få till ett segermål. Efter att ha kontrollerat bollen högt upp på TFF:s planhalva avlossades ett lågt skott från högerkanten som gick i den bortre stolpen och ut.

- Efter en första halvlek där jag tycker vi är det bättre laget så blir det en jämnare andra halva av matchen. Vi försvarar egen planhalva på ett bra sätt och låter MAIF ha bollen i ytor vi accepterar att de har den i. Vi kan fortfarande skruva på saker offensivt men överlag är jag nöjd med dagens match. Jag tycker att vi är så pass bra idag att vi borde vunnit det här, avslutar Kristian Haynes.

Den 3 april tar Trelleborgs FF emot Utsiktens BK i premiären av Superettan 2022. Du kan köpa biljetter till matchen om du klickar här. Vi ses på Vångavallen!

Startuppställning:
Kasper Thiesson Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig (45), Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic (72), Mohammed Saeid (90), Herman Hallberg (45) - Johan Blomberg, Nicolas Mortensen, Henry Offia

Avbytare:
Andreas Larsen, Anton Tideman, Lukas Minter Wettergren (90), Isak Jönsson (45), Tobias Karlsson (45), Simon Amin, Othmane Salama (72)


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-03-26
Kategori: A-lag