Fotograf: Björn Sandberg

Efter 0-1 i paus vände damerna på steken i den andra halvleken. 0-1 blev till 3-1 - efter mål av Irmeli Jonsson, Alice Egnér och Jennifer Lilliehöök.

Tre mål framåt, men det var bud på mer och kanske att TFF-damerna skulle gjort något mål till på ett blåsigt Vångavallen.

- Kanske att vi skulle haft ett par bollar till i mål idag, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Bollen rann iväg lite i första halvlek, vi spelade lite för rakt. Hade velat involvera våra anfallare lite mer. Tyvärr valdes det längre alternativet lite för ofta. Det blir svårt i vinden.

0-0 höll sig länge i första halvlek, men där det var gästande Hittarps IK som skulle ta ledningen efter lite slarv i hemmaförsvaret. Slarv som gästerna tog till vara på.

Hemmalaget TFF fick inte riktigt till det i första halvlek, där bollen rann iväg flera gånger och blev - till ingenting.

- Tyvärr är det slarv i uppspelsfasen igen som gör att de gör mål idag. Det måste bort, i serien sen där motståndarna är lite bättre blir man hårt straffade.

- Vi snackade igenom det i paus och det blev lite bättre. Fler blev involverade, samtidigt som motståndarna tröttnade rejält.

I andra halvlek sen skulle då TFF-damerna lägga i en annan växel, kvitteringen skulle också komma tidigt på straff. En straff som Elisa Lang Nilsson fixat - och Irmeli Jonsson tryckt in säkert.

Sen gjorde inhoppande Alice Egnér 2-1 efter att hon blivit helt fri med gästernas målvakt, 3-1 gjorde Jennifer Lilliehöök som också hon hoppade in i matchen.

- De backade hem rejält, stod med åtta spelare i försvarslinjen emellanåt. Men då måste vi vara lite smartare, sätta bollen i bättre rörelse.

- Roligt att kunna göra byten och inte behöva ändra för mycket, bara att tuta och köra. Spelar liksom ingen roll vem vi sätter in. Bra grupp att jobba med, många som vill och kan ta för sig. Spelar liksom ingen roll, alla gör jobbet för varandra här.

Dagens match kan bli den sista inför att serien startar om någon vecka, men det kan också bli en träningsmatch till - i nästa helg. Det är något som det jobbas på för fullt, men det måste också vara rätt motstånd.

- Kan kanske bli det, vi får se. Vi letar efter rätt motstånd, vilket inte är så lätt för alla har ju satt sina träningsmatcher.

- Förhoppningsvis kan vi få en till match så vi kan förbereda oss så bra som möjligt inför vad som komma skall, avslutar Hans Malmgren.

Damerna startar sin serie den 9 april, hemma mot Halmstads BK.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Molly Froste, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Tilde Olsson, Edina Filekovic, Minda Forsblom, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Amalia Mahdi, Josefine Svensson, Alice Egnér, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-03-26
Kategori: A-lag