Fotograf: Björn Sandberg

Nu står det klart vilka som kommer bära lagkaptensbindeln i respektive representationslag. I herrlaget är det Johan Blomberg och i damlaget Elisa Lang Nilsson som kommer bära bindeln.


Johan Blomberg anslöt till Trelleborgs FF inför förra säsongen och tar med sig rutin från flera ligor och klubbar in rollen som lagkapten.
- Att bli utsedd till lagkapten är naturligtvis en stor ära. Jag kommer vara den jag alltid har varit och jag antar att det är därför de utsett mig till kapten också. Jag har inte varit lagkapten på heltid tidigare men burit bindeln i enstaka matcher, så det blir inget nytt, säger Johan Blomberg.

- Jag vill poängtera att vi har många starka ledare i laget så det kommer vara vi tillsammans som tar ansvar det här året även om det är jag som bär bindeln.

Elisa Lang Nilsson går in på sin tredje säsong i TFF-tröjan och nyckelspelaren ser fram emot uppdraget som lagkapten.
- Det är ett jätteroligt och spännande uppdrag och naturligtvis en stor ära att få ansvaret att bära lagkaptensbindeln. Det är första gången i min karriär som jag är lagkapten men jag har hela tiden försökt vara en ledare på och utanför planen, säger en stolt Elisa Lang Nilsson.

- På planen genom att ta stort ansvar och visa vägen med bland annat inställning, utanför planen genom att alltid försöka få alla att känna sig inkluderade och sedda i gruppen.

- Vi har ett spännande år framför oss med väldigt duktiga spelare som anslutit till truppen men också en stark kärna sedan tidigare, avslutar Elisa Lang Nilsson.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-03-21
Kategori: A-lag