Fotograf: Björn Sandberg

Damerna tog en ny seger mot en seriekonkurrent på försäsongen, detta när Halmstads BK besegrades på lördagen.

Segern skrevs till 2-1 där Viktoria Persson stod för båda målen i andra halvlek.

Seger med 2-1, men det var hemmalaget Halmstads BK som började bäst.

- Vi hade lite problem första kvarten typ. En kvart där de var betydligt aggressivare och hade betydligt mer boll, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Att vi startade dåligt kan kanske kopplas till att vi endast fick en kvarts riktig uppvärmning. Vi fick en hoppig och gropig gräsyta att värma upp innan dess, så kanske inte de bästa förutsättningarna.

Efter en konstig start av matchen jobbade TFF-damerna sig in, skapade också halvchanser - men målen skulle vänta till den andra halvleken.

- Vi jobbar oss in i matchen, med ramträff och andra avslut. Men mest halvchanser, inga riktigt heta egentligen. Vi får sen också betydligt bättre grepp i slutet på första halvlek. I andra halvlek styr vi och ställer mycket, säger Malmgren.

Det var då sedan mycket TFF i andra halvlek och precis som tidigare på försäsongen var fasta situationer nyckeln till seger.

- Målen kommer på två fasta situationer igen, Viktoria Persson är på hugget, precis som vi vill se henne. Förra året fick hon spela på lite olika positioner, nu lite längre fram i banan där hon också trivs bättre.

- Vill se att vi kan göra fler spelmål, vi vet att vi är giftiga på fasta, men fler spelmål. Saknade definitivt inte målchanserna, med flera ramträffar.

Efter fem matcher på försäsongen så har TFF-damerna nu tre segrar, en förlust och en oavgjord.

- I det stora hela är vi relativt nöjda. De skapar inte särskilt mycket förutom vid något tillfälle, som kom på grund av kommunikationsmiss.

- Det är ett bra resultat, mot ett bra motstånd som spelar i samma serie. Alltid bra att vinna matcher, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Alice Egnér, Minda Forsblom, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Molly Froste, Jennifer Lilliehöök, Ebba Wendt Lundgren, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-03-12
Kategori: A-lag