Fotograf: Björn Sandberg

Herrarna har spelat sju träningsmatcher på försäsongen, endast en förlust och sex stycken med oavgjort resultat. På lördagen blev det en ny oavgjord match - mot seriekonkurrenten Skövde AIK.

Matchen slutade 2-2 efter mål av Othmane Salama och Simon Amin.

- Vi är svåra att besegra iallafall - så kan man säga, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi jobbar på bra i första halvlek, skapar åtminstone tre kvalificerade målchanser där. Jag är nöjd med det och det vi presterar framåt idag.

Det var Trelleborgs FF för hela slanten i första halvlek och med lite mer flyt i avsluten hade det kunnat stå både 1-0 och 2-0 i paus.

Både Johan Blomberg och Nicolas Mortensen hade lägen, men som antingen gick tätt utanför, tätt över - eller där Skövdes målvakt gjorde fina räddningar.

Målen kom istället i andra halvlek, där Othmane Salama gjorde 1-0 i början. När Simon Amin sen utökade kvarten senare kändes det som att den första segern för säsongen var på gång.

Men direkt efter Simon Amins 2-0 så reducerade gästerna till 2-1, sen kom också kvitteringen till 2-2.

- Det som blir olyckligt för vår del idag är den snabba reduceringen efter 2-0-målet. En reducering som vi själva ställer till med, minuten efter 2-0.

- Man kan tänka att vi skulle få en matchbild som är gynnsam för vårt passningsspel, men hinner inte få det. Ett Skövde idag som ska ha all respekt, fysiskt och starkt lag. Fightas stenhårt och det var ett bra test för oss. Detta var ett bra test, såklart besviken på att vi inte vinner - för vi är klart bättre än dem tycker jag. Jättenöjd med målen vi gör, en variation i anfallsspelet som är bra, säger Haynes.

Trelleborgs FFs herrar väntar som sagt på första segern för året, men det var en match med mycket som var positivt. Bland annat visade hemmalaget upp fantastiskt fint passningsspel i första halvlek - som värmde i den kalla vinden.

- Jättemycket att ta med sig, både positivt och negativt. Så här direkt inpå så är kanske besvikelsen störst på att vi inte tar med oss alla poäng, eller vinner matchen.

- Vi är där vi är i processen, vi blir bättre och bättre, vi är på rätt väg framåt och där är sekvenser i passningsspelet idag som är fantastiskt bra när vi får träff. Kräver att vi har samma precision i passningsspelet hela tiden annars tenderar det till att bli lite slarvigt och då kan man bli straffade, säger Haynes.

Nu återstår det två träningsmatcher innan det är dags för premiär i Superettan och det är två Allsvenska lag som står för motståndet.

Först ut är IFK Värnamo nästa helg och sedan Mjällby AIF efter det. På lördagen blev det oavgjort mot seriekonkurrenten Skövde AIK.

- Nöjd med två mål framåt, besviken över sättet vi släpper in målen och att vi inte vinner matchen såklart, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin - Henry Offia, Nicolas Mortensen, Othmane Salama.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Anton Tideman, Mohammed Saeid, Liam Olausson, Isak Jönsson, Tobias Karlsson, Haris Brkic, Abel Ogwuche.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-03-12
Kategori: A-lag