Fotograf: Björn Sandberg

Tredje och sista gruppspelsmatchen i Svenska Cupen spelades på söndagen på Vångavallens konstgräs. Trots stor TFF-dominans skulle matchen sluta mållöst, 0-0.

Efter en förlust och en oavgjord, så hade det såklart varit fint att avsluta årets cup-äventyr med en seger. Men hemmalaget fick aldrig hål på IF Sylvia.

- Det här är en match som vi ska vinna egentligen, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Lite tungt att gå in i omklädningsrummet med ett kryss i denna matchen tycker jag. Första 45 är vi totalt dominerande och jag tror inte Kasper har någonting alls att göra.

Matchen skulle som sagt sluta 0-0, men det saknades verkligen inte målchanser. Stor TFF-dominans matchen igenom, men kanske mest i första halvlek.

Bland annat hade debutanten Nicolas Mortensen en nick i ribban när matchuret precis hade tickat upp till 13 minuter.

Gästerna IF Sylvia, som ska spela i den norra division 1-serien, hade inte mycket framåt i första halvlek.

- Det var lite ribba ut. Mortensens nick i ribban och det hade kunnat bli en helt annan match. De packade ner med mer och mer folk hela tiden. Det är inte helt lätt att luckra upp, vi spelar oss fram finurligt och med bra kombinationer, främst genom kant.

- Vi ser goda intentioner i vårt anfallsspel och vad vi jobbar med, pratar om och tränar på. Någonstans viktigt att vi kommer till bra lägen, men där effektiviteten saknas idag.

I andra halvlek var det fortsatt mycket Trelleborgs FF, flera fina lägen för mål då också. Men skärpan saknades litegrann, bollen ville liksom inte in. Henry Offia hade till exempel en nick i absoluta slutskedet av matchen, en nick som räddades och snuddade vid stolpen.

Samtidigt var Sylvia lite farligare i andra halvlek och hade kunnat ställa till det vid något tillfälle.

- Andra halvlek så blir vi lite forcerande i vissa perioder, fick ingen rytm riktigt. De ändrar också lite i sitt spel, att de stannar med mer folk bland annat. Det var väldigt tjockt centralt, säger Haynes.

Nicolas Mortensen debuterade på söndagen i TFF-tröjan. Det var tänkt med 45 minuter, men blev 60. Han var också nära att måla i debuten, med då en nick i ribban. Kristian Haynes var nöjd med hans insats efter matchen.

- 60 minuter blev det, vi snackade om 45, men det kändes bra i paus. Lite efter tekniskt och i tajmning, samt flåset då. Men han rör sig bra och intressant, handlar mycket om kemi och relationer.

- När han ska ha bollen och i vilka ytor bland annat. Visar vid ett par tillfällen bra mottagningsspel i det felvända, han är rörlig, spelbar och det kommer utvecklas med tiden - han gör en bra insats, det tycker jag.

Matchen Trelleborgs FF - IF Sylvia slutade alltså mållöst, 0-0.

- Vi ska göra mål idag, har flera lägen på näthinnan som jag bara kände att där ska det bli mål. Hade varit fint med en seger idag.

- De var inte riktigt intresserade kändes det som, all respekt för det, men där är mycket positivt att ta med oss. Klart att det är en match som vi vill vinna och där är jag ju inte nöjd - att vi inte vinner trots dominansen. Men det var lite stolpe ut idag, avslutar Kristian Haynes.

Den andra matchen i gruppen, mellan Kalmar FF och IK Sirius slutade 2-0. Vilket betyder att Kalmar FF går vidare från gruppen.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Jesper Modig, Anton Tideman - Johan Blomberg, Haris Brkic, Mohammed Saeid - Henry Offia, Nicolas Mortensen, Othmane Salama.

Avbytare:

Andreas Larsen, Lukas Minter Wettergren, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Bödvar Bödvarsson, Hugo Göransson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-03-06
Kategori: A-lag