Fotograf: Björn Sandberg

På lördagseftermiddagen träningsspelade Trelleborgs FFs damer mot Södra Sandby IF på Vångavallen. Matchen slutade i seger, 3-1, till hemmalaget.

Målen i matchen gjordes av Viktoria Persson x2 och Johanna Persson, samt var där bud på fler mål framåt.

- Det de har i matchen, det bjuder vi på i stort sett, säger Hans Malmgren direkt efter matchen.

Efter en seger, en förlust och en oavgjord match på försäsongen kom så andra segern på lördagen. Det såg stabilt ut, främst i första halvlek, där hemmalaget TFF gjorde 1-0 genom Viktoria Persson - redan efter 10 minuter.

1-0 skulle stå sig halvleken ut, men där bland annat Matilda Andersson var nära att näta - efter en riktig raket i stolpen. Förhoppningsvis har målställningen slutat skaka tills söndagens match på konstgräset - då herrarna möter IF Sylvia i Svenska Cupen.

- Vi hade lite olika prioriteringar idag, vi skulle spela centralt - vilket vi inte riktigt vågade göra mot Malmö FF eller FC Rosengård. Vi vill hitta in mer på våra centrala mittfältare och det gör vi betydligt bättre idag.

- Vi hade också prio att hålla i bollen för att få längre anfall och det gör vi bra i första halvlek. Vi skulle göra mål på en fast situation igen - och det gjorde vi. Passningsspelet är helt okej, men där är mer att ta in på. Sen tycker jag att vi är tydligare i uppspelsfasen, än vi varit tidigare.

I andra halvlek utökade hemmalaget TFF till 2-0 genom Johanna Persson, ett långskott som träffade stolpen och den gången in i mål istället.

Tyvärr reducerade sedan Södra Sandby IF matchen, efter en liten bjudning av hemmaförsvaret. Men, med några få minuter kvar satte Viktoria Persson sitt andra mål och den berömda spiken i kistan till slutresultatet 3-1.

- Vi tappar lite i djupledsspelet i matchen, får inte fram bollen i tomrummet som finns och vi löper inte tillräckligt bra. I övrigt är det helt okej, men där är och jobba på. Det är ett nytt gäng vi sätter ihopa, det tar lite tid, men prioriteringarna vi hade idag löser vi bra.

I matchen mot Malmö FF förra helgen tvingades Ronja Andersson stå över, det efter att ha fått en boll i huvudet från nära håll. Något som höll henne borta från spel på lördagen också, men endast av säkerhetsskäl.

Dessutom var Erika Nykjaer på skidsemester, vilket då gjorde att båda målvakterna inte var tillgängliga på lördagen.

Istället var det Malmö FFs målvakt Emma Svensson som lånades in i matchen.

- Lånemålvakt i Emma Svensson från Malmö FF, vilket vi är jäkligt tacksamma för. Tack till Malmö FF och tack till Emma som ställer upp. Deras match blev inställd i helgen, på så sätt var det ju bra för henne att få en match, säger Malmgren.

En oavgjord match, en förlust och nu då - två segrar. Damerna är igång på riktigt och dessutom i rätt riktning, nästa helg väntar Halmstads BK på bortaplan i en ny träningsmatch.

Nästa gång laget möter Södra Sandby IF är i serien.

- Tycker att vi har mer i djupledsspelet att hämta in som sagt, men vi är på väg i rätt riktning. Det är jag inte direkt orolig för. Leker man med tanken att vi har alla friska samtidigt så kommer det gå undan i det spelet också - då kommer motståndarna också få det svårare för oss, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Emma Svensson (matchlån från Malmö FF), Hanna Bauer, Matilda Andersson, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Molly Froste, Alice Egnér, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-03-05
Kategori: A-lag