18-årige mittbacken Abel Ogwuche har tränat med Trelleborgs FF de senaste veckorna och nu är det klart att han ansluter till klubben via ett lån med köpoption från klubben Tripple 44 Football Academy. Lånet sträcker sig över 2022.

- Vi bjöd hit Abel som ett led i ett inledande samarbete med en akademi i Nigeria. Det är alltid ett litet frågetecken när det gäller man inte kunnat följa och kolla upp på plats men vi vill ge det en chans, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Det första man slogs av när han kom till oss var hur han uppträder mot både medmänniskor och klubben i stort. Han är väldigt mån om att visa tacksamhet för att få den här chansen och det gör han genom att alltid vara väldigt bra förberedd inför varje träningspass samtidigt som han alltid ger 100% vad det än gäller.

- Vi hade koll på att han skulle vara en mittback som verkligen kliver på och spelar fysiskt men under sin tid här har han visat upp en bra bollbehandling och passningsspel också. Det har varit väldigt mycket nytt för honom sedan han kom hit som både vädret och konstgräs men han har anpassat sig väldigt snabbt. Det här är ett långsiktigt arbete men jag ser fram emot att följa Abels utveckling som fotbollsspelare här hos oss, avslutar Salif Camara Jönsson.

- Det var mycket nytt när jag kom hit men jag är väldigt glad att jag imponerat på coacherna så att jag blivit erbjuden att få vara kvar här. Jag trivs väldigt bra i Trelleborg och det jag la märke till direkt var hur bra taktiskt spelarna i Sverige är, det är en skillnad mot där jag kommer ifrån, säger Abel Ogwuche.

- Jag är en mittback som mer än gärna utnyttjar min fysik i spelet och försöker vinna boll genom det. Jag ser fram emot att utvecklas mycket under min tid här och väntar på att få kliva ut på den här planen, avslutar Ogwuche och blickar ut över Vångavallens gräs.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL VÅNGAVALLEN SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-03-02
Kategori: A-lag