Fotograf: Björn Sandberg

För nästan exakt ett år gästade Trelleborgs FF Studenternas IP och IK Sirius, då också i Svenska Cupen. Den matchen slutade 1-1.

Söndagens match skulle också sluta med oavgjort resultat - dock med lite andra siffror.

IK Sirius tog ledningen två gånger i matchen, Trelleborgs FF kvitterade den också två gånger - slutresultat 2-2.

Målskyttar för Trelleborgs FF i söndagens match var Mohammed Saeid och Henry Offia, båda två med förflutet i just IK Sirius.

- Vi möter ett Allsvenskt IK Sirius på bortaplan idag, ett IK Sirius som är bra hemma på sitt konstgräs och är bra på det som de är bra på idag. Tar med oss härifrån att vi kvitterar matchen två gånger, vilket är starkt av oss, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Är nöjd med resultat och prestation sett över hela matchen.

IK Sirius tog ledningen för första gången i matchen efter 21 minuter spelade. Ett vackert mål, där Christian Kouakou avslutade i Kasper Kristensens vänstra kryss.

Förutom 1-0-målet hade IK Sirius fler bra chanser till mål innan halvtidsvisslan. Gästande TFF hade det svårare, fick inte riktigt till det och målen skulle istället komma i andra halvlek.

- Vi får inte riktigt träff i början på matchen, men efter det så är vi bra i försvarsspelet, får även några bra bollvinster. Men vi måste omsätta bollvinsterna till fler farliga lägen än embryon som det var idag.

IK Sirius hade mest, var också bäst i början på andra halvlek. Vid ställningen 1-0 till IK Sirius så hade de en superchans till utökning. I ett friläge sköt hemmalaget bollen i stolpe, stolpe - och sen ut. Hemmalaget vinkade på mål, domarna vinkade bort - men det var svårt att se till och med på tv-bilderna.

- Det ska inte vara mål, bollen är aldrig inne - så är rätt beslut. Bra av domarteamet att ta det beslutet, säger Haynes om situationen.

Minuten efter stolpe-stolpe-situationen kvitterade istället Trelleborgs FF matchen. Nyinbytte Othmane Salama ordnade en straff, en straff som Mohammed Saeid satte i mål.

Dock tog IK Sirius ledningen på nytt, bara några minuter senare. På nytt var det Christian Kouakou som gjorde mål på en utrusande Kasper Kristensen.

Med tio minuter kvar ordnade sen gästande Trelleborgs FF oavgjort i matchen, det genom Henry Offia. Precis som Mohammed Saeid har Henry Offia ett förflutet i IK Sirius. Först sköt han en boll i stolpen, sen nickade han in ett inlägg - till slutresultatet 2-2.

- Vi tar som sagt med oss att vi kvitterade matchen två gånger. Vi vet att där är saker att förbättra, så är det efter varje match. Utifrån där vi är och det vi tränar och pratar om så är vi på väg i rätt riktning. Sen vet vi om att vi kanske ska skapa mer, det håller vi också med om.

- Det här var på förhand en svår match mot ett bra Allsvenskt motstånd. Det blev det också.

Eftersom bara ett lag går vidare från Svenska Cupens gruppspel och att Kalmar FF vunnit båda sina matcher - så har Trelleborgs FF ingen chans att gå vidare.

Sista gruppspelsmatchen spelas om en vecka, hemma mot IF Sylvia, avspark 17:30.

- Kan såklart bli en annan typ av match mot IF Sylvia, men har inte tänkt så långt än kanske. Men vi vill avsluta gruppspelet på bästa sätt, vi ville vinna idag också, men gick tyvärr inte, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Mikko Viitikko (ut 84), Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic (ut 84), Mouhammed-Ali Dhaini (ut 87), Simon Amin (ut 68) - Johan Blomberg, Henry Offia, Mohammed Saeid.

Avbytare:

Andreas Larsen, Anton Tideman, Isak Jönsson (in 84), Tobias Karlsson (in 87), Hugo Göransson (in 84), Othmane Salama (in 68), Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-27
Kategori: A-lag