Fotograf: Björn Sandberg

Det var strålande sol som mötte damerna på Limhamns IP på lördagen - när det var träningsmatch mot Malmö FF. På sina ställen var det också närmast vårlika temperaturer.

Matchen slutade oavgjort, 1-1, där båda målen gjordes i första halvlek.

Trelleborgs FF, som för dagen spelade i det röda stället, tog ledningen i matchen efter en hörna - där Edina Filekovic var sist på bollen.

Hörnor och fasta situationer kommer bli ett riktigt vasst vapen framåt den kommande säsongen. Redan är det något som resulterat i mål.

- Spelmässigt kanske de har bollen mer än oss, men det är ju verkligen hyperfarligt varje hörna och fast situation. Vi kommer göra mycket mål så i år, det tror jag, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Bra servare och bra spelare att sätta dit bollarna. Vi har goda idéer och bra upplägg av Magnus Säll (assisterande tränare) som haft hand om det. Sen gör tjejerna jobbet, känns bra.

Malmö FF rusar just nu genom seriesystemen, men ligger fortfarande i divisionen under Trelleborgs FF. De har ett starkt, duktigt, spelskickligt lag att sätta på banan.

Matchen var jämn, men där hemmalaget hade mer boll sett över hela matchen. Förutom målet så hade TFF-damerna flera riktigt farliga lägen till mål, kanske mest på då hörnor och fasta situationer.

- Där är mer att önska spelmässigt, men idag så hade vi satt upp två fasta punkter - att inställningen skulle vara bättre än mot Rosengård, aggressiviteten bättre, plus ett bättre passningsspel. Aggressiviteten var bättre idag, dock vill vi se lite bättre passningsspel.

- Tror väl att vi är lite hämmade av att vi tränar på halvplan, får inte riktigt till det som man kan på stora ytor. Inte träna på riktiga spelvändningar eller i uppspelsfas, man blir liksom sittandes i för liten yta.

I matchen saknades bland annat Tilde Olsson och Alice Egnér, två vassa anfallsvapen som besitter mycket fart. Hans Malmgren hoppas att båda två är redo till nästa helg - när Södra Sandby IF gästar Vångavallen i en ny träningsmatch.

- Kanske lite mer rörelse, vilja ha bollen men, men sen hotar vi så fort vi sätter ner bollen bakom deras backlinje. Det kommer vi göra ännu mer när vi får tillbaka Tilde Olsson och Alice Egnér - som där är rejält med speed i.

- Båda är förhoppningsvis tillbaka till nästa helg, Tilde kanske mer försiktigt, Alice har åkt skidor och kommer hem nu i helgen. Vi behöver få in dem och få mer bredd. Vi är lite tunna idag när vi vill gå runt på alla, men alla som kommer in gör det bra. Ännu bredare trupp och mer spets framåt så tror jag att vi kan hota bättre.

Matchen slutade alltså 1-1 och nu har damerna startat försäsongen med en seger, en förlust och på lördagen oavgjort - borta mot Malmö FF.

- Vi håller ihop det mer idag - betydligt mer rätt i positionerna, sen vill vi få till det bättre framåt, rörelse och pass. Men på det stora hela är det viktigt att få en sån här genomkörare mot ett bra Malmö FF, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Erika Nykjaer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Irmeli Jonsson, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Johanna Persson, Jennifer Lilliehöök, Minda Forsblom, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Molly Froste, Amalia Mahdi, Astrid Palmblad, Ebba Wendt Lundgren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-26
Kategori: A-lag