Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen spelade Trelleborgs FF första gruppspelsmatchen i Svenska Cupen - borta mot Allsvenska Kalmar FF.

Matchen slutade med Kalmar-seger 2-1. Trelleborgs FFs mål gjordes av Isak Jönsson i första halvlek.

- Känns lite bittert att åka härifrån utan poäng, men samtidigt så kan man inte påstå att deras seger inte var rättvis. Med tanke på antalet målchanser med mera, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi hade allt att vinna idag mot ett starkt Allsvenskt lag, de startar också i ett rasande tempo - men vi håller undan. Gäller att överleva en sån anstormning och vi gör det bra, såg kanske mer vilset ut än vad det egentligen var.

Andreas Larsen startade i målet på söndagen, visade också upp flera fina räddningar när då hemmalaget Kalmar FF rivstartade matchen.

Två, eller kanske tre riktigt bra lägen tidigt i matchen som aldrig fick känna på nätet.

- Vi jobbar oss in i det hela, gör sen första målet och kanske att det inte kändes särskilt rättvist då - men det är fotboll. Gäller att ta sig igenom deras anstormning och sätta chanserna.

Mål blev det inte i början för hemmalaget, istället var det gästande TFF som tog ledningen i den 27e minuten. Henry Offia ordnade en hörna, en hörna som Johan Blomberg slog - och Isak Jönsson nickade in.

Fasta situationer är något som man vet att man är starka på och jobbar stenhårt på att förbättra hela tiden. Med nye Mikko Viitikko spetsar man även till det med sin längd.

- Jättebra att ha så stora pjäser vid fasta situationer, vi har en bra kapacitet där. Fasta situationer, med hörnor och frisparkar är en viktig del av dagens fotboll. Vi ska kunna utnyttja det bättre än vad vi gjort, idag var ett bra tillfälle, säger Haynes.

Dock blev glädje kortvarig då i anfallet efter matchen kvitterades, 1-1. Kalmar FF med mer av det mesta, men det oavgjorda resultatet höll sig första halvlek ut.

I andra halvlek var gästande TFF bättre med. Men, det var hemmalaget Kalmar FF som till slut skulle gå segrande ur kampen. Segermålet gjorde Filip Sachpekidis i matchminut 78.

- Tycker att resten av matchen lutade det mer åt vårt håll än deras. Bortsett från de första 20 minuterna så gör vi en bra match. I slutet så skapar de ju inte jättefarliga lägen, känns också därför lite surt att de får till sitt ledningsmål.

Trelleborgs FF försökte få till en kvittering i slutet, flyttade också upp Isak Jönsson i anfallet. Dock blev det inte så mycket av det, utan Kalmar FF vann matchen med 2-1.

- Nu är det Uppsala nästa helg, det här är jättebra matcher att spela. Svårare än vanliga träningsmatcher och ger oss mycket, avslutar Kristian Haynes.

Mouhammed-Ali Dhaini tvingades stanna hemma på grund av sjukdom och utgick ur truppen.

Samtidigt som matchen spelades vann IK Sirius den andra matchen i gruppen borta mot IF Sylvia, 3-0.

Nästa helg gästar Trelleborgs FF just IK Sirius i Svenska Cupen.

Startelva:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Mikki Viitikko, Bödvar Bödvarsson - Haris Brkic, Simon Amin, Mohammed Saeid - Johan Blomberg (ut 86), Henry Offia (ut 79), Liam Olsausson (ut 68).

Avbytare:

Sebastian Schütz, Anton Tideman, Jesper Modig (in 86), Tobias Karlsson, Hugo Göransson (in 79), Othmane Salama (in 68).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-20
Kategori: A-lag