Fotograf: Björn Sandberg

Förra helgen spelade damerna sin första match för året. Då blev det en ganska komfortabel seger hemma mot FC Staffanstorp - 6-2.

På lördagen var det inte riktigt lika kul då träningsmatchen mot FC Rosengård 1917 slutade i förlust.

FC Rosengård 1917 - Trelleborgs FF Dam, 4-1.

Målskytt för Trelleborgs FF var Hanna Bauer.

- Inte lika kul idag kanske, men samtidigt så får vi reda på mycket. Vi är tyvärr inte riktigt närvarande och sena in i duellerna idag, säger Hans Malmgren efter matchen.

- Vi är för låga på mitten, sen så har vi kanske lite otur, för vi har ett bra läge att göra mål precis i början. Mål där och vi vet inte hur det hade gått i matchen.

Istället för TFF-ledning tidigt i matchen när Viktoria Persson sprungit sig fri - så blev det både 1-0 och 2-0 till hemmalaget FC Rosengård istället.

Efter det så reducerade Hanna Bauer genom att sätta en hörna direkt i mål. Första halvlek slutade 3-1 till hemmalaget FC Rosengård 1917 och matchen den slutade 4-1 till sist.

- Efter att de fått sin 2-0-ledning så bytte vi till ett rakt 4-4-2 och då fick vi väl lite bättre koll på grejerna.

I jämförelse med första matchen med FC Staffanstorp så saknades bland annat Tilde Olsson, Alice Egnér och Sophie Sundqvist. Tre duktiga offensiva spelare. Det medförde även att man var tvungna att ändra runt lite i uppställningen.

- Vi fick ändra lite i jämförelse med matchen mot Staffanstorp, framförallt i det offensiva. Men träningsmatcher är till för att prova olika saker också, säger Malmgren.

- Det var inte så bra idag, ingen fullträff direkt. Vi missade mycket i passningsspelet och duellspelet - är de då starkare där så blir det svårt. Lite för billiga mål, måste sluta bjuda på saker.

Förra året så vann Trelleborgs FF på försäsongen och FC Rosengård 1917 sen i serien. Förhoppningsvis blir det då omvänt i år.

Nästa lördag spelar damerna sin nästa match på försäsongen - borta mot Malmö FF.

- Känns tungt, men förlorar hellre på försäsongen och vinner i serien i år.

- Hoppas att vi kan stegra lite till nästa helg, det här är bra matcher att spela - med bra tempo. Vi märker en stor skillnad idag än senast mot FC Staffanstorp. Vi måste få till passningsspelet och sluta bjuda på saker, avslutar Hans Malmgren.

Startuppställning:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Johanna Persson, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Matilda Andersson, Elisa Lang Nilsson.

Avbytare:

Erika Nykjaer, Molly Froste, Irmeli Jonsson, Astrid Palmblad, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-19
Kategori: A-lag