27-årige anfallaren Nicolas Mortensen är klar för Trelleborgs FF. Han kommer senast från Östers IF och har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2024.

- Först och främst är det en väldigt bra känsla i kroppen att allt är klart, både för min familjs skull och det sportsliga. Jag ser fram emot att komma till TFF och Vångavallen och göra mål, säger Nicolas Mortensen.

Den danske anfallaren är fostrad i Bröndby IF men a-lagsdebuten skedde i 1. Division och BK Fremad Amager säsongen 2016/17. Karriären gick sedan vidare till FC Helsingör och spel i den danska högstaligan där det blev 7 mål på 24 matcher för FC Helsingör. Trots dubbla degraderingar var han FC Helsingör trogen och totalt blev det 34 mål på 85 matcher för klubben där 18 mål i 2.Division säsongen 2019/20 var extra imponerande, då de gjordes på 17 matcher.

Sommaren 2020 presenterades han som nyförvärv till Östers IF i Superettan. På de 18 matcher han spelade i Växjö-klubben den säsongen gjorde han 7 mål och stod för tre framspelningar. Målskyttet fortsatte under 2021 där det blev 9 mål på 27 matcher.

- Som spelare är jag en anfallare som har min styrka inne i boxen och som kan avsluta med båda fötterna men även bra med huvudet. Jag kan även användas som uppspelspunkt och har väl gjort ett och annat mål från distans också.

- Jag har fått uppfattningen om att Trelleborg är en professionell miljö där jag kan utvecklas på många sätt. Jag vill utvecklas personligen men också bidra till att klubben blir bättre varje dag naturligtvis, avslutar Nicolas Mortensen.

Sportchef Salif Camara Jönsson har varit tydlig med att han velat förstärka truppen med en anfallare och i Nicolas Mortensen har han fått in en rutinerad spelare med erfarenhet från Superettan.

- Vi har naturligtvis bra koll på Nicolas via att han är en duktig spelare som lirat i Superettan den senaste tiden och när vi fick höra att det kunde vara aktuellt att röra på sig visade vi intresse. Nu har allt löst sig och vi är väldigt glada över att kunna presentera Nicolas som TFF-spelare, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

- Nicolas är en målfarlig anfallare som kan göra mål med både fötter och huvud. Han tillför en dimension i offensivt straffområde som vi saknat och att få in den spelartypen i laget är något vi kollat på under en tid. Jag tror och hoppas på att Nicolas kommer bli väldigt viktig för oss den här säsongen.

Nicolas Mortensen kommer att spela i tröjnummer 9.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-02-16
Kategori: A-lag