Fotograf: Björn Sandberg

Äntligen fick damerna också kicka igång försäsongen på riktigt. Första matchen för året spelades på ett soligt men kallt Vångavallen - och slutade i en härlig seger.

Matchen, som spelades mot FC Staffanstorp, slutade 6-2 - där Tilde Olsson, Elisa Lang Nilsson, Tilde Persson, Sophie Sundqvist och Viktoria Persson x2 målade.

- Tittar vi på vad vi sätter på banan idag så är det i stort fem nya spelare från start. Räknar väl in Hanna Bauer som ny eftersom hon spelade så lite förra året. Fem nya in i startelvan kan man säga och vinner med 6-2, säger Hans Malmgren efter matchen.

Inte mindre än fyra nyförvärv var med i startelvan på lördagen, lägg då till Hanna Bauer, som inte är ny alls egentligen men varit borta länge på grund av skada.

Att det var många nyförvärv i startelvan märktes kanske inte så mycket dock, utan det var full fräs direkt från avspark. Hemmalaget satte magiskt tryck de första minuterna, skapade mycket - men det där lilla extra saknades just då.

- Börjar jäkligt bra, snackade om att trycka högt i försvarsspelet - vilket vi gör. De hade problem att komma ur vår press de första 15-20 minuterna. Sen handlar det om tajmning i vårt egna spel, vi har ett par gånger vi kommer runt dem - men är inte tillräckligt noga i inspel eller tajming i pass.

- Det tar lite tid att få ihop allt, första gången vi spelar på stor yta också. Men får vi spela ihop det här så. Framåt går det ruskigt fort och vi har bra fötter där bak med Saga Ollerstam och Edina Filekovic som levererar bollarna.

Tilda Olsson gjorde sitt första mål i TFF-tröjan och första målet i matchen efter 21 minuter spelade, detta när hon sprang igenom och blev fri. Tio minuter senare var det dock kvitterat i matchen.

Efter kvitteringen var det sen egentligen inget snack om saken utan 2-1 gjorde Elisa Lang Nilsson och 3-1 gjorde Viktoria Persson. Även om gästerna reducerade sprang det hela iväg till 6-2 - där Viktoria Persson målade igen, Sophie Sundqvist krånglade även hon in en boll. Dagens största jubel fick dock lärlingen Tilde Persson när hon satte 6-2-målet efter en straffretur.

- Detta året kommer vi nog inte vara så beroende av enskilda målskyttar, vi har många som kan göra mål i laget. Många som kan göra det avgörande, sen vill vi få fram bland annat Elisa Lang Nilsson i banan.

- Kan dock tycka att bägge deras mål är bjudningar från vår sida ändå. I stort spelar vi dem solo, bjudningar men sen avslutar de ju såklart bra på det.

Glädjen av att få köra igång på riktigt märktes på lördagen, skratt, stora leende på samtliga och full fart framåt. Att få en ordentlig försäsong är även det viktigt.

- Glädjen har känts av innan, alla har sett fram emot detta. Känts av hela veckan och alla skiner upp när vi snackat om match till helgen, säger Malmgren.

- Blir kanske en bra och ordentlig försäsong för oss. Spela ihop oss ordentligt med matcher och får vi göra det - så tror jag att detta kommer bli jäkligt bra.

Första matchen är spelad och det blev en flygande start med seger och sex mål framåt. Även om det blev två skitmål bakåt så tyckte Hans Malmgren att det var en bra start.

- Ja, det är en bra start, sex mål framåt. Jag hade tippat att vi skulle vinna med sex, kanske sju bollar - tyvärr bjuder vi på två skitmål.

Nästa match är om en vecka - borta mot FC Rosengård 1917.

STARTELVA: Ronja Andersson, Hanna Bauer, Matilda Andersson, Saga Ollerstam, Viktoria Persson, Josefine Svensson, Edina Filekovic, Alice Egnér, Tilde Olsson, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson.

AVBYTARE: Erika Nykjaer, Molly Froste, Irmeli Jonsson, Sophie Sundqvist, Saga Sramek, Ebba Wendt Lundgren, Tilde Persson.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-12
Kategori: A-lag