Fotograf: Björn Sandberg

En första halvlek som präglades av fysiskt spel och många närkamper innehöll inte särskilt många farliga målchanser. Via hörnor skapade Landskrona flera farligheter matchen igenom och i andra halvlek var det nära att resultera men nicken räddades av en TFF-spelare på mållinjen.

TFF i sin tur försökte bygga metodiskt via kontrollerat passningsspel men hade det svårt att resultera i klara målchanser.

- Vi behövde den här matchen, det var både mer intensitet och mer fart än mot Öster. Jag tycker att vi har goda idéer och tankar men det behöver omsättas i mer, i form av chanskapande och i slutändan mål. Jag tycker att vi inte utnyttjade ytan framför deras backlinje till exempel och det var något jag hade velat se mer av, säger Kristian Haynes.

I den andra halvleken blev det lite färre dueller och mer spel. Othmane Salama fick bollen av Liam Olausson centralt men fick ingen ordentlig träff vilket resulterade i en enkel räddning från hemmalagets målvakt.

Efter 70 spelade minuter gjorde Landskrona nio spelarbyten på en och samma gång och slutdelen av matchen präglades mycket av det genom att TFF fick mer och mer kontroll på spelet och hemmalaget förlitade sig till omställningar. Henry Offia var vass i presspelet vid flera tillfället och vann boll högt upp men det fanns svårigheter i att skapa något riktigt farligt av det.

- En sak vi pratat om i veckan är att ha längre anfall än vad vi hade mot Öster och det tycker jag att vi får idag. Vi har också pratat om vart vi vill ha våra bollvinster och även det lyckas på ett bättre sätt idag. Vi har ökat risktagandet i vårt passningsspel och visserligen gör det att vi fick en del omställningar på oss i dagens match men ju mer arbetar på det desto mer kommer det lyckas.

I slutet av matchen vek Othmane Salama, som vanligt, in från sin vänsterkant och avlossade där efter ett tungt skott som såg ut att gå över mål, men som dök rejält framför mål vilket tvingade hemmamålvakten att göra en fin räddning. På den efterföljande hörnan hittade bollen in i nät men domaren valde att inte godkänna det.

Provspelande Abel Ogwuche spelade 45 minuter och efter en lite trevande start växte han in i matchen och visade upp ett starkt duellspel men också bra teknik och en vilja att kliva framåt.

- Det är inte så jäkla enkelt att bara gå in och spela efter att ha tränat med oss en vecka och aldrig varit i Europa tidigare. Han har ambitioner att spela framåt, gör vissa saker på ett bra sätt och löser andra saker i sista sekunden. En ung spelare som visade upp bra kvalitéer idag, avslutar Kristian Haynes.

STARTELVA: Kasper Thiesson Kristensen - Fritiof Björkén, Mikko Viitikko (45), Jesper Modig, Bödvar Bödvarsson -  Mouhammed-Ali Dhaini, Haris Brkic, Simon Amin (80) - Johan Blomberg (45),Henry Offia (80), Mohammed Saeid (60)

AVBYTARE: Andreas Larsen, Kalle Larsson, Anton Tideman, Abel Ogwuche (45), Henrik Johansson, Lukas Minter Wettergren (80), Isak Jönsson, Tobias Karlsson, Liam Olausson (45), Hugo Göransson (80), Othmane Salama (60)

Nästa helg är det dags för Svenska Cupen och match borta mot Kalmar FF. Publikinformation till matchen hittar du här.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-02-12
Kategori: A-lag