Den 19-årige offensiva spelaren Liam Olausson, som provtränat med Trelleborgs FF den senaste tiden, har skrivit på ett kontrakt över 2023 med klubben. Olausson kommer senast från allsvenska IFK Norrköpings organisation.

- Liam har visat upp fina egenskaper under sin tid hos oss och i en av träningsmatcherna han varit med i fick han kröna en bra insats med mål. Han är en rejäl spelare som samtidigt har en teknik och snabbhet som kommer göra det svårt för många försvarare i serien. Vi är väldigt glada över att ha kommit överens med honom, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

Liam Olausson kom till IFK Norrköping inför säsongen 2019 från Älmhults IF. Under tiden i Norrköping har det blivit spel i P17 Allsvenskan, P19 Allsvenskan och Svenska Cupen. Han har också varit utlånad till IF Sylvia i Etta Norra under 2021 där det blev 14 matcher.

- Jag är väldigt glad över att allt är klart och att kontraktet är påskrivet. Efter att ha varit och tränat med TFF under några veckor har jag fått bilden av att det är väldigt familjär och trevlig klubb där känslan är att alla verkligen vill framåt, och det passar mig bra, säger Liam Olausson.

När han ska beskriva sig som spelare lägger Liam stor vikt vid att han drivs av ständigt bli bättre.
- Jag drivs av att utvecklas som spelare varje dag. Min ambition är att vara en poängspelare och göra skillnad för klubben. Om man ser till det sätt som vi tränat och spelat på under de veckor jag varit här känns som att det passar mig och min spelstil perfekt så jag ser fram emot en bra säsong.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-02-07
Kategori: A-lag