Fotograf: Björn Sandberg

Årets andra träningsmatch för herrarna spelades på lördagen - borta mot seriekonkurrenten Östers IF. Matchen, som spelades inomhus i Tipshallen i Växjö, slutade mållöst - 0-0.

- En jämn match, tekniskt svårspelad på konstgräset inne i Tipshallen, det hoppade runt där inne. Det är en typisk träningsmatch, säger Kristian Haynes efter matchen.

- Vi har en riktigt bra början av matchen, biter bra, men vi skulle kunnat utnyttjat det mer. Mattan gör sitt, där jag inte riktigt vet om det är slarv eller underlaget som gör att bollen sticker iväg.

Trelleborgs FF öppnade då piggt och bra i Tipshallen och skapade några nästan- och halvchanser, men aldrig det där riktigt farliga.

Östers IF tog sedan över lite och hade då två av matchens farligaste chanser. Först genom förre TFFaren Dzenis Kozica som rullade en boll i stolpen bakom Andreas Larsen, minuten senare nickade Isak Magnusson bollen i den andra stolpen.

- Efter ett tag blev vi för låga och fick inte ut särskilt mycket, samtidigt gör Öster det bra och har nån situation där.

- Bra ingång i första, sämre avslut kanske, säger Haynes.

Båda lagen genomförde en del byten redan i paus. Bland annat kom Haris Brkic in i TFF som missade förra matchen på grund av skada.

Precis som vilken träningsmatch som helst blev det sen fler byten, vilket också ryckte lite i matchen. 

Dock tände det till lite precis i slutet, först genom målchanser för Östers IF - sen flera fasta situationer för Trelleborgs FF.

Men det blev inga mål i matchen - utan slutade 0-0.

- Jämnar ut sig i andra halvlek. Resultatet 0-0 är helt okej och rättvist sett till hela matchen. En bra genomkörare mot Öster som mönstrar sitt starkaste. Vi går runt på många, de flesta får spela. Vi har kvar att hämta, några som inte är riktigt där och några som är med igen snart. På så sätt en bra prestation idag.

- Flera som gör det bra idag, alla våra ungdomar som kommer in gör bra ifrån sig. Sen nolla bakåt och det är alltid bra. Där var saker som var bra, men också saker som vi behöver jobba på, avslutar Kristian Haynes.

Nyförvärvet, Mikko Viitikko, fanns med i truppen men endast tränat ett pass med laget - och var egentligen aldrig tilltänkt att spela.

I andra halvlek fanns fyra killar från P19 med samtidigt på banan, där Felipe Marfull Figueroa gjorde debut i A-lagssammanhang.

Trelleborgs FF har inlett träningsmatcherna med två raka oavgjorda matcher, 2-2 mot B93 och 0-0 mot Östers IF på lördagen.

Nästa helg är det träningsmatch borta mot Landskrona BoIS.

Startuppställning:

Andreas Larsen - Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Simon Amin, Mouhammed-Ali Dhaini, Tobias Karlsson - Othmane Salama, Henry Offia, Liam Olausson.

Avbytare:

Kasper Kristensen, Mikko Viitikko, Anton Tideman, Jesper Modig, Noah Cavander, Lukas Minter Wettergren, Jovan Ilic, Hugo Göransson, Felipe Marfull Figueroa.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-02-05
Kategori: A-lag