Nästa nyförvärv som förstärker Trelleborgs FF är den finska mittbacken Mikko Viitikko, senast i FC Lahti som spelar i den finska högstaligan Veikkausliiga. Han har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över 2025.

Karriären började i HJK, gick vidare till VPS innan det blev flytt till Norge och Fredrikstad FK 2018. Sejouren i Norge blev kortvarig och han vände sedan tillbaka till Finland och FC Lahti där han spelat sedan 2019. 26-åringen har spelat över 100 matcher i Veikkausliiga men har också erfarenhet från Europa League-kval med VPS och det finska U21-landslaget. I Europa League-kvalet 2017/18 spelade han samtliga minuter i dubbelmötena mot NK Olimpija och Bröndby IF.

- Jag är en vänsterfotad mittback som, kanske tack vare min storlek, är stark på huvudet men också i närkamper. Jag tycker också att jag kan leverera bra bollar till mina medspelare och erfarenheterna jag har från att varit vice lagkapten i FC Lahti hoppas jag kunna ta med mig in i TFF, säger Mikko Vitikko.

Viitikko har inte varit i södra delarna av Sverige tidigare men har koll på flertalet av tidigare spelare i TFF med finsk nationalitet, som Mika Kottila och Tuomo Turunen.
- Bortsett från en tid i Norge har jag spelat hela min karriär i den finska ligafotbollen och jag ser fram emot att komma till Trelleborg och att få spela på Vångavallens gräsmatta men också att bekanta mig med staden.

2014 spelade Mikko Viitikko tre matcher i det HJK som tog dubbeln i Finland, alltså blev både ligamästare och cupmästare under samma säsong, och även om det inte blev mer än 270 minuter i ligaspelet den säsongen vet han vad som krävs av ett lag för framgång. Erfarenheter han tar med sig till Trelleborg.

Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF, är väldigt nöjd med sin senaste värvning till klubben.
- Mikko är en stor, stark mittback som är bra i duell- och huvudspelet. Han visar också upp en fin kvalité i spelet med boll i både det korta och långa passningsspelet där han kommer vara viktig för oss. Han har samlat på sig mycket erfarenhet under sin karriär och konkurrensen höjs rejält i truppen med hans intåg, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.


Mikko Viitikko kommer att spela i tröja nummer 3.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-02-04
Kategori: A-lag