Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelade herrarna sin första träningsmatch för säsongen, detta när B93 från Danmark gästade Vångavallen.

Matchen skulle sluta 2-2, där hemmalagets mål kom genom ett självmål och genom provspelande Liam Olausson.

- Första matchen, skitväder och en rejäl genomkörare. Känns ändå ganska bra med tanke på förutsättningarna, säger Kristian Haynes efter matchen.

Det blåser väl egentligen alltid på Vångavallen, men lördagens match mot B93 var lite blåsigare än vanligt - då stormen Malik drog in och ställde till med besvär.

Förutom stormen, så saknade även hemmalaget ett helt gäng spelare av olika anledningar. Men Kristian Haynes hoppas få tillbaka en del till nästa helg och träningsmatchen mot Östers IF.

- Vi är igång, skönt att få lufta så många som möjligt. Vi saknar dock fortfarande mycket spelare och utifrån de förutsättningarna så är jag väl ändå nöjd med det vi ser.

Vinden var som sagt jobbig och ställde till med spratt för båda lagen på lördagen. Det var också vinden som gjorde så att det blev 1-0 till Trelleborgs FF på konstgräset och när en B93-spelare lade bollen i eget nät.

2-0 kom sedan genom provspelande Liam Olausson, som för övrigt gjorde ett gott intryck i snålblåsten. 

- Kul att se Liam, finns många positiva bitar där. Gör en fin match och får göra mål. Jättebra match, gör bra ifrån sig absolut.

Innan paus sen så reducerade gästande B93 på en straff. En straff som kom efter lite missförstånd i försvaret.

- De bjöd oss på första som blåste in och självmål. Vi gjorde sen ett, men sen bjuder vi väl lite på straffen där det blir missförstånd i försvaret, säger Haynes.

När andra halvlek startade sedan hade gästerna vinden i ryggen och fick mer att säga till om efter hand.

- Två olika halvlekar med den här vinden idag. Hopplöst, vi snackade om innan vad vi skulle få med oss av värde från detta. Rent fysiologiskt bra att få minuter på så många spelare, det finns såklart bra saker att ta med sig - främst från första halvlek.

- I första har vi lite mer tid på bollen, lite mer kontroll på spelet då. Ganska finurligt lag vi möter som ställde frågor. Ett bra motstånd att ha på försäsongen.

I första halvlek stod Kasper Kristensen i TFF-målet, i andra var det Andreas Larsen - som med det också var tillbaka mellan stolparna på Vångavallen. Andreas var också absolut en av andra halvleks bästa spelare och gjorde flertalet fina räddningar på vobblande och luriga bollar.

- Gör en fin halvlek, höll på att ställa till det först och sen räddar han oss flera gånger. Tufft och oberäkneligt med vinden, plötsligt dyker bollen bara upp - skotten susar mot mål.

Dock skulle matchen sluta 2-2 efter att gästerna kvitterat i andra halvlek.

- Känns väl ändå bra med dessa förutsättningarna, men man vill ju alltid vinna matcher. Men det var nästan närmare att de vann i slutet efter hur allt utvecklades.

- Vi har annars ett helt gäng som fick debutera i A-lagssammanhang och alla fick speltid, vilket också är kul.

Hugo Göransson (-03), Noah Cavander (-04), Simon Fröjdh (-03), Jovan Ilic (-04), Zico Junior Gesù Marecaldi (-04), Abbe Rehn (-05), Liam Rosvall (-04), allihopa fick debutera i A-lagssammanhang på lördagen. Samtliga fick speltid och där Hugo Göransson spelade från start, men tvingades kliva av redan i första halvlek.

Förutom de unga debutanterna fanns alltså provspelande Liam Olausson med i startuppställningen, samt Othmane Salama och Bödvar Bödvarsson som båda gjorde sina första framträdande i TFF-tröjan.

- Othmane har spets, en del saker som kan justeras, men bra ambitioner. Bödvar spelar 45 minuter och är stabil och säker på sin position, säger Haynes.

Så var första träningsmatchen spelad och försäsongen är igång på riktigt. Nästa helg är det match borta mot Östers IF. Exakt var matchen ska spelas är dock inte helt klart, inomhus eller utomhus.

- Kan bli att vi spelar utomhus, det är fördelen att man kan spela inomhus om det krävs - helst vill jag vara utomhus. Men vi ska ta ett snack i veckan när vi vet hur vädret ska bli bland annat.

- Nu ska vi slicka såren lite här, förhoppningen är att några fler kan vara med då, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Bödvar Bödvarsson - Lukas Minter Wettergren, Tobias Karlsson, Simon Amin - Othmane Salama, Hugo Göransson, Liam Olausson.

Avbytare:

Andreas Larsen, Abbe Rehn, Kalle Larsson, Anton Tideman, Noah Cavander, Jovan Ilic, Simon Fröjdh, Liam Rosvall, Henrik Johansson, Zico Junior Gesù Marecaldi.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2022-01-29
Kategori: A-lag