Den 26-årige vänsterbacken Bödvar Bödvarsson är det senaste tillskottet i TFF:s lagbygge. Bödvarsson kommer senast från Helsingborgs IF och har skrivit på ett kontrakt över 2023.

Den isländska försvararen inledde sin karriär i FH Hafnarfjördur och det första utlandsäventyret blev ett kortare lån till FC Midtjylland i Danmark. 2018 blev det permanent flytt till Polen och Jagiellonia Bialystok där det blev totalt 43 matcher i högstaligan Ekstraklasa. Inför säsongen 2021 gick flyttlasset till Sverige och Helsingborgs IF där det blev 27 matcher i Superettan och han spelade också de två kvalmatcherna till Allsvenskan. 2017 blev det landslagsdebut för Bödvarsson och totalt har det blivit fem A-landskamper.

- Jag ser fram emot att fortsätta min karriär i svensk fotboll och är glad över att få möjligheten i Trelleborgs FF. Jag är en ytterback som har min styrka i defensiven men vill också utveckla mitt offensiva spel och hoppas kunna göra det här. Jag har bra lungor så förhoppningsvis kommer publiken få se mig springa längst kanten många gånger den här säsongen, säger Bödvar Bödvarsson.

Bödvarsson är Trelleborgs tredje värvning inför säsongen 2022 och sportchef Salif Camara Jönsson berättar att man haft ögonen öppna efter en vänsterback under en längre tid.

- I Bödvar får vi in en spelskicklig ytterback som är duktig defensivt, har en bra spelförståelse och besitter vinnarmentalitet. Han har erfarenhet från flera säsonger i den polska högstaligan Ekstraklasa men även landslagsspel med Island samtidigt som han vet vad som krävs för att ta sig upp från Superettan i och med senaste säsongens uppflyttning, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-01-20
Kategori: A-lag