56-årige västgöten Stefan Jacobsson, senast huvudtränare i GAIS, är klar som ny assisterande tränare till Kristian Haynes.

Med en aktiv spelarkarriär som slutade på den tredje högsta nivån inom svensk fotboll blev det sedan tränarkarriär för hela slanten. Tibro AIK, Skövde AIK och Karlstad BK följdes av Degerfors IF 2014 där han först var akademiansvarig och sedan fick ta över A-laget. Inför 2020 rekryterades han som ny huvudtränare för GAIS där han arbetade två säsonger.

- Först och främst ska det bli väldigt skönt att börja jobba igen och jag är väldigt inspirerad inför möjligheten att jobba i Trelleborgs FF. Jag fick tidigt en positiv bild av TFF via samtal med Kristian Haynes och Salif Camara Jönsson, säger Stefan Jacobsson.

- Som person är jag jordnära och har gjort en lång resa i fotbollsbranschen. Jag har gått från en lägre nivå upp till toppen av svensk fotboll där jag varit allt från assisterande tränare till akademiansvarig och huvudtränare. Som fotbollstränare tycker jag att allt ändras med erfarenhet, där jag i grunden är en passningsorienterad tränare där mycket handlar om variation och att det ska vara effektivt. Prestation är viktigt över tid, men man ska också komma ihåg att fotbollsmatcher handlar om resultat och att saker och ting ändras från match till match.

Att ta klivet från huvudtränare till assisterande tränare är inget som bekymrar Stefan Jacobsson.
- Jag vill jobba med fotboll och att få den här möjligheten är jag glad över. Både jag och Kristian är vana att arbeta i team och jag kommer göra allt för att laget och klubben ska utvecklas utifrån den rollen jag har.

Arbetet inför 2022 tog en lite oväntad vändning för Salif Camara Jönsson när Alexander Tengryd lämnade för IFK Göteborg och det startades omgående upp en rekryteringsprocess som nu gett frukt i form av Stefan Jacobsson.

- Vi har fått in en erfaren tränare som jobbat i både med- och motvind under sin tränarkarriär vilket jag ser som nyttiga erfarenheter. Stefan kompletterar Kristian och övriga tränarstaben på ett väldigt bra sätt och kommer hjälpa både Kristian och laget att ta ytterligare kliv. Under sin tid som tränare har Stefan arbetat med andra spelsätt än vad vi haft vilket jag ser som en styrka, att han kan komma med tankar och idéer som gör att vi bli ännu bättre i både träning och match, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

KÖP DITT ÅRSKORT TILL SÄSONGEN 2022 HÄR!
BLI MEDLEM I TRELLEBORGS FF 2022 HÄR!


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-01-16
Kategori: A-lag