Samma dag som Trelleborgs FF drog igång sin första träning för året presenterades också tre ytterligare nyförvärv. Det är försvararen Johanna Persson, mittfältaren Alicia Thoresen och den offensiva kantspelaren Alice Egnér som ansluter till Trelleborgs FF.

22-åriga Johanna Persson, med moderklubb IFK Simrishamn, ansluter från seriekonkurrenten Hammenhögs IF där hon under 2021 spelade 20 matcher.
- Jag ser med spänning fram emot att representera en lite större klubb och att få vara en del av en satsning mot Elitettan är fantastiskt. Som spelare är jag lugn och trygg med boll med en bra spelförståelse och stark defensivt. Jag har visserligen spelat mest i försvaret men kan också spela på andra positioner.

Alicia Thoresen, även hon 22 år, med moderklubb Österlens FF ansluter också från Hammenhögs IF men kommer att inleda året med studier och spel i USA för Lindsey Wilson. Hon ansluter därför till TFF i maj.
- Jag kommer göra allt för att ansluta till laget i bra form och vara delaktig direkt. Satsningen TFF gör känns inspirerande och jag känner till många tjejer i laget vilket gör att jag redan nu vet att det kommer levereras en hög nivå på träning och match. Jag är främst en hårt arbetande innermittfältare med god spelförståelse och en vinnarskalle av stål men tycker också om att leta efter de avgörande passningarna.

18-åriga Alice Egnér kommer senast från sin moderklubb Borgeby FK i Elitettan men har också representerat Furlunds IF och Eskilsminne IF tidigare i karriären. 2021 spelade hon 19 matcher för BFK i Elitettan.
- Jag är en yttermittfältare som har snabbheten som största styrka och den använder jag gärna 1 mot 1 för att ta mig förbi motståndaren. Jag arbetar hårt både offensivt och defensivt och tycker också jag är bra på att läsa spelet och via det hitta bra passningar som sätter lagkamrater i rätt lägen. Jag tar med mig väldigt mycket från säsongen i Elitettan med Borgeby och jag kommer ta med mig erfarenheterna därifrån in i säsongen med Trelleborgs FF för att göra ett bra intryck på klubben och laget.

Sportchef Johan Bauer är naturligtvis nöjd med de tre nyförvärven och meddelar också truppen mer eller mindre är spikad inför 2022.
- I dessa tre spelare får vi starka nyförvärv till en redan stark trupp vilket vi är väldigt nöjda med. Vi har förstärkt truppen på de sätt vi tyckt varit viktiga och känner oss bekväma med att påbörja träningen inför 2022 med i stort sett full trupp. Vi ser fram emot att flytta fram våra positioner ytterligare den här säsongen.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2022-01-10
Kategori: A-lag