Fotograf: Björn Sandberg

Bra start men tråkig avslutning, så kan man väl sammanfatta sista matchen i Superettan på lördagen. Efter tidig ledning genom Mohammed Saeid slutade matchen med förlust 1-3 - mot Jönköpings Södra IF.

- En bra ingång i matchen, känns väl lite som att motståndarna var tagna av stundens allvar ändå. Lite passiva och gav oss mycket respekt i början, säger Kristian Haynes från ett bistert och kallt Vångavallen.

- Får en bra tjugominuters period där vi för det mesta och får utdelning.

Inför sista omgången riskerade Jönköpings Södra IF att hamna på kvalplats neråt. 1-0 kom tidigt, redan efter tre minuter spel faktiskt - och hemmalaget hade kunnat utnyttja att gästerna verkade tagna av stundens allvar än mer.

- Efterhand så fick de också sekvenser, som det så är i fotboll. Om det är de som är bättre eller vi som är lägre och inte får till spelet - det får vi fundera över. Vi spelar för mycket kort, vi kunde sårat dem mer i första halvlek då det fanns ytor att slå på, men vi spelar lite för bekvämt.

- Lite för mycket till närmaste spelare och fastnar lite för mycket på samma kant. Istället för att byta kant då och då, skapa chanser och göra tvåan i matchen. Liksom döda matchen på något sätt.

1-0 stod sig halvleken ut och novemberdagen blev allt mörkare, allt kallare.

I andra halvlek så skulle gästande Jönköpings Södra IF vända på matchen. I matchminut 71 kom kvitteringen genom Sebastian Crona - i anfallet efter stod det helt plötsligt 1-2 efter att Edin Hamidovic gjort mål.

Matchen stängdes sedan helt när gästande Jönköpings Södra IF gjorde 1-3 precis i slutet.

- Andra halvlek, minut 70-72, vänder de matchen till sin fördel. De tar sig in bekvämt, de här målen vi släpper in, det är klart att vi inte kan vinna matcher om vi släpper in dem - det är givet. Det är alldeles för dåligt för denna nivån, konstaterar Haynes.

Jönköpings Södra lyckades hålla sig ifrån kvalet neråt i och med segern på Vångavallen. Förra året var det ju på just Vångavallen det kvalet utspelade sig - i år blir det en sjundeplats i Superettan för Trelleborgs FF.

Efter fina perioder med segrar under säsongen, så blev det en tråkigare avslutning - ungefär som lördagens avslutande match.

- Är glad utifrån denna långa säsongen, att vi inte är inblandat i nåt annat. Känns som att vi saknar nåt nu som inte synts innan. Det har gått ur oss på slutet.

- Vi får inte kvaliteten i spelet, det är inte inställning eller annat. Det krävs mer än det vi presenterar just nu. Det blir hårt arbete med utvärdering, att bryta ner denna säsongen i delarna och analysera på djupet. Det går fort i veckorna, man behöver zooma ut lite och hämta distans, hitta faktorerna som gör det här.

Hela laget och åskådarna på plats hade såklart velat se en seger på lördagen, som ett bra avslut och få en bra känsla i ledigheten som nu väntar.

- Besvikelse eftersom vi har ledning 1-0 i paus och går härifrån med 1-3. Klart att de gör allt för segern, men är inte nöjd med sättet och hur vi ger dem möjligheterna.

- Det blir en stor besvikelse, det måste jag säga. Tror att spelarna, om de inte gått på semester så är det ledigheten efter en lång säsong som hägrar. Mentalt lång utifrån en topp och sen en dal som varit för djup för oss. Tråkig avslutning, en tråkig avslutning var det - hade såklart velat ha annat, avslutar Kristian Haynes.

Laget samlas igen i nästa vecka, men sen är det ledighet som väntar.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Jesper Modig, Mattias Håkansson (ut 35) - Johan Blomberg, Simon Amin (ut 66), Mouhammed-Ali Dhaini (ut 83), Mohammed Saeid (ut 83) - Haris Brkic, Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson (in 35), Dzenis Kozica (in 83), Henrik Johansson, Tobias Karlsson (in 66), Fredrik Liverstam, Lukas Minter Wettergren (in 83).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-11-27
Kategori: A-lag