Fotograf: Björn Sandberg

TFF Dam slutade på en femteplats i tabellen 2021 men blickar redan nu mot kommande säsong. Ett steg i detta är att ledarstaben är fastställd och kan presenteras. Hans Malmgren fortsätter som huvudtränare för division 1-laget samtidigt som Meti Bajgora blir huvudtränare för det nystartade division 4-laget.

Till division 1-laget kan vi kan med glädje också välkomna Magnus Säll som ny assisterande tränare. Magnus Säll kommer senast från ett uppdrag som assisterande tränare i Vellinge IF.

Johan Bauer fortsätter som sportsligt ansvarig, Axel Szabo som målvaktstränare, Robert Prytz som kombinerad fystränare och massör samtidigt som Danny Villadsen fortsätter som materialansvarig.

- 2021 var ytterligare ett märkligt fotbollsår där vi inför säsongen tappat några av våra nyckelspelare. Vi hade behövt några fler träningsmatcher för att spela ihop oss men det var små marginaler mot flera topplag som gjorde att vi inte var med ända uppe, säger Hans Malmgren, huvudtränare.

- Nästa säsong hoppas jag att det bli ett ”normalt” fotbollsår med en försäsong där vi kan spela ihop truppen ordentligt. Vi vet om vilka brister som finns i truppen och arbetar hårt för att fylla på den med rätt egenskaper. Jag tror på en positiv säsong där våra egna, unga spelare tar ytterligare steg i sin utveckling samtidigt som vi tar ett steg till och är med i toppstriden.

LEDARSTAB TRELLEBORGS FF, DIVISION 1
Sportchef: Johan Bauer
Huvudtränare: Hans Malmgren
Assisterande tränare: Magnus Säll
Målvaktstränare: Axel Szabo
Fystränare/massör: Robert Prytz
Materialansvarig: Danny Villadsen

Division 4-lag startas upp istället för lag i en F19-serie
2021 spelade TFF:s F17-lag i SM-serien. 2022 kommer man inte avancera till en F19-serie utan istället startas ett seniorlag som placeras i division 4. Spelare från F17 kommer att utgöra grunden i division 4-laget men det kommer också vara möjligt för spelare från division 1-laget att få matchträning, till exempel efter skadefrånvaro.

Huvudtränare blir Meti Bajgora och till sin hjälp kommer han att ha Thomas Sramek som assisterande tränare.

- Vi arbetar just nu tillsammans med förbundet för att få alla saker på plats inför säsongen. Det är inte bara att starta ett till seniorlag utan det är mycket som fixas bakom kulisserna också, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i Trelleborgs FF.

- Då vi inte kommer ha något lag i en F19-serie, samtidigt som spelarna i F17 har varit tydliga med att de vill fortsätta i Trelleborgs FF, har vi tagit beslutet att starta upp ett lag i division 4. Grunden i laget kommer bestå av spelare från F17-laget, säger Mattias Kronvall.

LEDARSTAB TRELLEBORGS FF, DIVISION 4
Huvudtränare: Meti Bajgora
Assisterande tränare: Thomas Sramek


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-11-24
Kategori: A-lag