Fotograf: Björn Sandberg

På lördagen spelade Trelleborgs FF sista bortamatchen och näst sista matchen i Superettan - mot Västerås SK.

Efter två raka förluster mot Akropolis IF och Vasalunds IF blev det kryss mot Västerås SK. Matchen slutade 1-1, ett resultat som tyvärr också betyder att Trelleborgs FF inte längre kan nå kvalplatsen mot Allsvenskan.

- Utifrån de senaste två matcherna så är det här väl ett litet steg framåt i ambition och vilja, men det är klart vi är besvikna att vi inte kunde nå kvalplatsen, säger Kristian Haynes efter matchen.

Inför matchen var det två lag som kämpade kring vars ett kvalstreck. Efter matchen kan Trelleborgs FF tyvärr inte längre nå kvalplatsen mot Allsvenskan - däremot är Västerås SK fortsatt inblandat runt det andra strecket.

- Vi lyckas göra 1-0 på dem trots att de är så låga och luriga, men de kvitterar matchen sen välförtjänt. Hade vi haft rätt tajming och satt våra lägen så hade vi kunnat rulla härifrån med tre poäng istället. Men, det hade såklart de också kunnat.

Efter bara två minuter hade båda lagen haft vars en halvchans till mål. Redan då märktes det att matchen skulle bli en öppen historia.

Västerås SK hade sen superläge att göra första målet, där Isak Jönsson rensade på mållinjen - och där bollen sen gick i ribban.

I kontringen efter så gjorde sedan Henry Offia TFFs mål, efter läcker framspelning av Johan Blomberg.

Sen var Västerås SK bra och till och med bättre. Kvitterade också rättvist i andra halvlek. Matchen slutade som sagt 1-1, men där båda lagen hade lägen att avgöra. Bland annat hade Henry Offia ett friläge som han tyvärr missade.

- Spelarna ger allt vad de har och kan, vi kan inte begära mer. Det är lite annat läge nu än innan på säsongen. En halv startelva som har bekymmer och inte så mycket annat att kalla in tyvärr.

Inför matchen var det huvudbry, där flera hade småskavanker, varit sjuka i veckan eller knappt ens tränat före match. Dessutom skadade sig Petar Petrovic i lördagens match och tvingades utgå tidigt.

- Jesper Modig hade en träning innan vi åkte upp, Mouhammed-Ali Dhaini ville byta efter 60 och Mattias Håkansson efter 55, låter som ursäkter - men det är också så det är. Grabbarna ger allt och att då spela 90 minuter fotboll - är karaktär och det lyfter vi. De offrar sig enormt flera gånger.

- Petars skada kommer jäkligt olyckligt också, en skada som jag inte kan uttala mig om än. Tiden får utvisa helt enkelt.

Lördagens match borta mot Västerås SK slutade alltså 1-1, som spelades på Iver Arena.

- Det är tufft med konstgräs, vi kommer inte åt dem. Vi har inte kraften för stunden att kunna göra något bättre idag, säger Haynes.

- De har mycket och när vi väl för boll så orkar vi inte riktigt upp. Västerås SK har inte riktigt haft kontinuitet förrän nu, samma startelva två matcher i rad och det har de nog inte haft innan.

Nu återstår en match av Superettan 2021 för Trelleborgs FF - nästa helg hemma mot Jönköpings Södra IF.

Förra året var Trelleborgs FF nära att åka ur Superettan efter straffsparksläggning mot IF Brommapojkarna i kval. I år har Trelleborgs FF varit nära kvalplatsen mot Allsvenskan. I sista matchen är det en strid om att komma så högt upp i tabellen som det bara går.

- Samtidigt som vi såklart är jättebesvikna att vi inte kan nå kvalplatsen uppåt, så är vi inte helt nerslagna. Inför denna matchen tävlade vi om kvalplatsen, nu tävlar vi om fjärdeplatsen - och den ska vi ha, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Isak Jönsson, Jesper Modig, Mattias Håkansson - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini (ut 86), Simon Amin (ut 79), Petar Petrovic (ut 22) - Mohammed Saeid, Henry Offia (ut 78).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Kalle Larsson (in 86), Dzenis Kozica (in 78), Noah Tillberg, Tobias Karlsson (in 79), Haris Brkic (in 22), Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-11-20
Kategori: A-lag