Fotograf: Björn Sandberg

Under fredagen satte sig TFF på bussen som tar dem till Västerås för möte med VSK i omgång 29 av Superettan. Hemmalaget ligger på elfte plats i tabellen och kommer senast från 0-0 borta mot Jönköpings Södra IF. I deras senaste hemmamatch spelade de 2-2 mot Örgryte IS efter att Erik Björndahl gjort två mål. Anfallaren Björndahl lånades in från Örebro SK under sommaren och har gjort 9 mål på 14 matcher.

För Trelleborgs del kommer man senast från två raka förluster mot Akropolis och Vasalund. Det är två matcher kvar att spela och fyra poäng upp till kvalplatsen vilket betyder att man måste hitta tillbaka till vinnarspåret för att ha en möjlighet att avancera till tredjeplatsen, som betyder kval uppåt, i tabellen.

Nu väntar möte med Västerås SK, ett lag som är inblandat i den stenhårda strid om att undvika en plats under det negativa kvalstrecket. Vad krävs för att besegra VSK på bortaplan?
Det krävs naturligtvis en bra prestation där vi måste få ihop både försvars- och anfallsspel på samma gång. Det är en match som betyder mycket för båda lagen och det krävs att vi kan hantera det på rätt sätt. Mycket handlar om att sätta grunderna och vara redo för 90 minuter kamp, säger huvudtränare Kristian Haynes.

Det har varit ett landslagsuppehåll inför de två sista matcherna, har ni kunnat utnyttja det på sättet ni önskat?
- Landslagsuppehållen brukar vara bra tidpunkter att kraftsamla och slipa på detaljer men vi har haft en del spelare borta på grund av sjukdom och så Dhaini borta på landslagsuppdrag. Det har gjort att vi inte kunnat utnyttja uppehållet fullt ut på det sätt vi velat men de senaste dagarna har vi tränat med truppen som är redo för morgondagens match, avslutar Kristian Haynes.

MATCHTRUPPEN
Kasper Thiesson Kristensen, Hampus Nilsson, Fritiof Björkén, Kalle Larsson, Jesper Modig, Petar Petrovic, Dzenis Kozica, Noah Tillberg, Isak Jönsson, Henry Offia, Tobias Karlsson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Johan Blomberg, Mattias Håkansson, Mohammed Saeid, Haris Brkic & Lukas Minter Wettergren


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-11-19
Kategori: A-lag