Fotograf: Björn Sandberg

Den 31 oktober debuterade Lukas Minter Wettergren för Trelleborgs FF i Superettan. Nu har 16-åringen skrivit på sitt första lärlingskontrakt.

- Först och främst är det glädjande att kunna skriva kontrakt med en ung spelare som kommit till Trelleborgs FF via scouting till vår akademiverksamhet, men det är också viktigt att poängtera att Lukas har arbetat väldigt hårt med sin utveckling under sin tid hos oss, säger Salif Camara Jönsson, sportchef i Trelleborgs FF.

Minter Wettergren debuterade som 14-åring i division 3 för Kulladals FF och tog inför 2021 steget till TFF:s akademi. Under året har det blivit spel i P19 Allsvenskan, U21 Allsvenskan och så också i Superettan där han varit med i flertalet matchtrupper.

- Lukas är en central tvåvägs-mittfältare som har sina största styrkor i spelförståelsen, tekniken och sin fysik. Han har samtidigt visat ett stort ansvar utanför planen med kombinationen skolgång och fotbollsatsning vilket även det är en viktig del.

Talangen själv är naturligtvis glad och stolt över att ha satt sin namnteckning på ett a-lagskontrakt och ser fram emot en vinter med förberedelser för den kommande säsongen.

- Mitt mål har varit att bli erbjuden ett kontrakt och det är klart att det känns extremt bra att få skriva på, det är ett bevis på att jag gör rätt saker. Jag får nya utmaningar och utvecklas varje dag här och trivs väldigt bra i klubben och miljön runt om, säger Lukas Minter Wettergren.

Mittfältaren anslöt till Trelleborgs FF akademi inför säsongen 2021 och det blev inledningsvis spel i P19-laget.

- Inledningen var lite trög för min del och det var mycket nytt med ny klubb och allt det innebär. När jag väl började etablera mig i P19 fick jag också chansen i a-laget och ju längre säsongen gått har det känts mer och mer bekvämt att hålla den nivån som krävs för seniorlaget. Nästa säsong är fylld med möjligheter och steg ett är naturligtvis att fortsätta utvecklas som fotbollsspelare för att sedan etablera mig i a-truppen. Jag tycker att vi i P19 haft en lite tyngre säsong resultatmässigt men jag tycker att vi har något bra på gång även där.

- Som spelare kombinerar jag fysik med en bra teknik och trivs bäst på det centrala mittfältet. Som person ser jag alltid fram emot nya utmaningar och vill lära mig mer hela tiden, avslutar Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-11-19
Kategori: A-lag