Fotograf: Björn Sandberg

2015 togs beslutet att starta ett damlag i Trelleborgs FF och 2016 var ett lag i seriespel. Samma år startade också flickverksamheten upp i klubben med spelare i åldern 4-6 år. 2021 kan flickverksamheten anses komplett sett till lag från de allra yngsta upp till F17 med enstaka undantag.

Trelleborgs FF ser nu över verksamheten för att ta nästa steg och utveckla dam- och flicksidan i syfte att utveckla spelare för både spets och bredd. Projektet kommer att innehålla översyn gällande bland annat spelarutbildning, ledarutbildning och organisation.

Klubbdirektör Mattias Kronvall ser fram emot den kommande utvecklingen.
- Tillväxten under de här inledande åren har varit riktigt god på flicksidan, men nu är det dags att ta nästa steg för klubben. Det är viktigt med både bredd och spets samtidigt som det ska finnas en bra miljö utanför planen. Det är själva grundidén med projektet, att ta fram riktlinjer för att göra saker ännu bättre.

Projektledare är Johan Malmquist, som varit ungdomsledare i Trelleborgs FF under flera år.
- Jag är stolt över att få vara projektledare inom det här området. Genom att kombinera ledarerfarenheter från arbetslivet och fotbollsplanen så ser jag stora möjligheter, att tillsammans med alla ledare på flicksidan, göra bra saker i Trelleborgs FF med flickfotboll i fokus där TFF ska vara ett självklart val för tjejer som vill spela fotboll och nå sina mål oavsett vilka de målen är.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-11-16
Kategori: Ungdom