Fotograf: Björn Sandberg

För en tid sedan åkte TFF:s P15-lag till Norrköping för att spela SEF Trophy. SEF Trophy är en cup där de 32 främsta lagen i Sverige möts. Via ett gruppspel går man vidare till antingen A- eller B-slutspel.

- Vi gör en bra prestation över hela turneringen där många av matcherna spelas med hög intensitet och högt tempo. SEF Trophy är en lärorik mötesplats där även gemenskapen stärks mellan spelarna, säger Izzettin Adiguzel, huvudtränare för TFF P15.

TFF spelade i samma grupp som GAIS, AIK och Degerfors IF där man spelade oavgjort mot Degerfors och förlorade mot de två övriga. Det innebar B-slutspel för TFF där man först vann mot Halmstad i åttondelsfinalen för att förlora mot GIF Sundsvall i kvartsfinalen. Det innebar placeringsmatch mot Vasalund som förlorades efter straffläggning innan man besegrade AFC Eskilstuna med 8-0 i den sista placeringsmatchen.

Izzettin Adiguzel börjar nu med sina kollegor att summera säsongen 2021, som är det första året spelarna spelar 11 mot 11 på planen.

- 2021 har varit ett bra år för det här laget. Vi följt den identitet som TFF vill ska speglas i samtliga akademilag. Det innebär sättet att spela fotboll, prestationerna, utbildningen som både spelare och person samt gruppdynamiken. Vi bygger vidare på dessa saker varje dag och har en vilja att bli bättre hela tiden.


Skribent: Emanuel Ragnar
Publicerad: 2021-11-15
Kategori: Ungdom