Fotograf: Björn Sandberg

Uppe på Vångavallens konstgräs spelade TFF-damerna sista matchen i serien på söndagen, mot Färjestadens GoIF.

Det var kallt, med hårda isande vindar. Men solen, till viss del spelet och slutresultatet värmde de åskådare som fanns på plats.

Efter en mållös första halvlek gjorde hemmalaget Trelleborgs FF tre mål i andra. Matchen slutade 3-0 efter mål av Viktoria Persson x2 och Jennifer Lilliehöök.

- Det kunde ha varit betydligt värre väder i november månad, men visst det är kallt och blåsigt idag, säger Hans Malmgren med ett skratt efter matchens slut.

- Men vi gör en bra, ja, framförallt bra andra halvlek. Avslutar på ett bra sätt.

Första halvlek skulle alltså sluta mållös, men hemmalaget borde kanske gjort ett mål, kanske två redan där och då.

- Snackat i veckan om vikten av spelvändningar och låta bollen gå runt. Vi börjar bra och har bra spelvändningar, diagonala bollar från Edina Filekovic. Men sen tappar vi det lite i första.

- Målar in oss i ett hörn lite, låste fast oss med för korta passningar framförallt. Pratade om det i paus, att det fanns utrymme och fortsätta med spelvändningar.

I andra halvlek var det egentligen inget snack om saken vilka som skulle vinna matchen. Viktoria Persson gjorde 1-0 i matchens 57e minut efter att hon spelats helt fri med motståndarnas målvakt.

Viktoria Persson gjorde även 2-0 i matchens 74e minut efter att hon tagit avslut utifrån. Sedan fastställde inhoppande Jennifer Lilliehöök slutresultatet med mindre än tio minuter kvar av matchen.

- Blev betydligt bättre i andra halvlek, Viktoria Persson är ju farlig framåt, det visste vi sedan tidigare. Elisa Lang Nilsson har en vilja utav stål som gräver fram bollarna. Kul att Jennifer Lilliehöök kommer in och gör mål.

- Vi har snackat om vikten av att avsluta med en seger. Så man får det med sig inför nästa säsong.

Seriens sista match slutade alltså med seger, 3-0. En seger som är viktig, om inte i tabellen, så iallafall inför kommande säsong.

Trelleborgs FFs damer slutar femma i Division 1 Södra Götaland. Du ser hela tabellen här.

- Tycker att vi avslutat ganska bra, den enda riktiga plumpen i protokollet var mot Rosengård hemma. Men är nöjd med en femteplats efter hur säsongen sett ut, den försäsongen vi hade och hela den biten. Starten som vi kom tillbaka från också.

- I det stora hela, helt okej. Viktigt att avsluta idag på ett bra sätt. Nu fick vi en nolla bakåt igen, vi har fortsatt med en fembackslinje och det känns stabilt, avslutar Hans Malmgren på Vångavallens konstgräs.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Molly Froste, Viktoria Persson, Nike Törnqvist, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Astrid Palmblad, Gabrielle Ahlström, Cassandra Clemén, Saga Sramek, Jennifer Lilliehöök.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-11-07
Kategori: A-lag