Fotograf: Björn Sandberg

Inför lördagens match mot Vasalunds IF, så fanns stora förhoppningar för kunna komma närmare den där kvalplatsen mot Allsvenskan.

Då behövdes seger, samtidigt som Helsingborgs IF tappade poäng. Men, segern uteblev på Vångavallen och gästande Vasalunds IF åkte hem med alla tre poäng.

Matchen Trelleborgs FF - Vasalunds IF slutade 1-2 där alla tre mål kom i första halvlek. TFFs mål gjorde Henry Offia.

Efteråt var det såklart mycket besviket i hemmalägret.

- Mycket tankar här efter slutsignalen, säger en jättebesviken Kristian Haynes efter matchen.

- Känner ett ansvar utifrån att jag kanske inte lyckats skapa tron eller motivationen för den här möjligheten som vi får, gång efter gång. Möjligheter som vi inte tar.

- Idag hittar jag inga ord för besvikelsen, en håglöshet och inte lyckas göra en bättre prestation i den situationen vi är i. Så känner jag bara nu.

Vasalunds IF och Nikola Vasic tog ledningen i matchen, redan efter nio minuter spelade. Innan dess hade hemmalagets Henry Offia ett bommat friläge.

Dock kvitterade hemmalaget Trelleborgs FF bara några minuter senare, när Fritiof Björkén närmast sköt bollen på Henry Offias panna. 1-1 och kvitterat.

Efter kvitteringen hade båda lagen möjligheter för mål - men till slut var det Vasalund som gjorde det. 1-2 på resultattavlan, som faktiskt skulle hålla fram till slutsignalen.

Andra halvlek sen var en tråkig historia, men där båda lagen hade chanser för att göra mål. Hemmalaget bland annat ett skott räddat på mållinjen.

- Vi har ingen kvalitet för att göra mer i denna matchen än vad vi gör för dagen. Hittar inga bra ord för att beskriva denna besvikelsen. Jag riktar besvikelsen mest mot mig själv just nu.

Samtidigt på Finnvedsvallen besegrade IFK Värnamo Helsingborgs IF med 3-1. Självklart något som gjorde förlusten mot Vasalunds IF än tyngre.

- Ja, det är klart det är så. Det viktigaste för mig är avslutet på denna säsongen, jag har inte haft den här jakten i huvudet utefter förra säsongens placering. För mig är det viktigare med det långa perspektivet, kunna bygga ett bra lag över tid och avsluta säsongen på bästa möjliga sätt.

- Vi har sett många fina prestationer under säsongen, men just nu saknar vi det helt och hållet.

- Enorm besvikelse, en stor tomhet, säger Haynes.

Än är inte hoppet borta från den Allsvenska kvalplatsen, utan det är samma läge som inför lördagens match. Helsingborgs IF som just nu har kvalplatsen har fyra poäng mer än Trelleborgs FF. Det återstår två omgångar.

- Motivationen sitter här (pekar på hjärtat), svår att få fram, det måste komma från spelare själva i denna situationen. Jag ser inte det, ser inte ljuset som vi sett innan. Känner inte igen prestationerna på sista tiden, det är inte vi och det är inte vår identitet över huvudtaget.

Förutsättningarna inför matchen var dock inte de bästa. Med flera skador, avstängningar och spelare som inte tränat på hela veckan.

- Oväntat ändå idag, att förlusten kommer. Vi sliter en del med förutsättningarna - men kommer aldrig använda det som någon ursäkt. Usch, det var tungt idag, extremt tungt.

- Jag orkar inte tänka längre än idag, har inte tänkt på vad man kan vända och vrida på mer. Det är något jag får göra på kammaren ikväll och hoppas spelarna gör samma sak, avslutar Kristian Haynes.

Nästa match i Superettan är borta mot Västerås SK, lördagen den 20 november.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Mouhammed-Ali Dhaini, Isak Jönsson, Mattias Håkansson - Johan Blomberg, Simon Amin (ut 61), Mohammed Saeid, Petar Petrovic - Dzenis Kozica (ut 76), Henry Offia.

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson, Måns Söderqvist, Tobias Karlsson, Fredrik Liverstam (in 76), Haris Brkic (in 61), Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-11-06
Kategori: A-lag