Fotograf: Björn Sandberg

Tre matcher återstår av Superettan 2021, eller iallafall minst tre. Ännu finns hoppet kvar om en kvalplats mot Allsvenskan.

Vasalunds IF är första hindret av de tre - och gästar Vångavallen på lördagen. Matchen Trelleborgs FF - Vasalunds IF har avspark 13:00. Köp din biljett till matchen här.

- Vasalunds IF har stökat till det för andra lag i denna serien, de kanske är mer det individuellt skickliga laget än starkt kollektivt. Men de är mer homogena nu än innan, så det blir en lika svår match som alla andra i denna serien, säger Kristian Haynes inför morgondagen.

Redan i den andra omgången möttes lagen på Skytteholms IP, då slutade det 2-2. På lördagen vill Trelleborgs FF behålla alla poäng hemma på Vångavallen.

Vasalunds IF ligger annars sist i Superettan och, måste väl, vinna matchen för att få behålla sin plats även 2022. Trots placeringen så är det inget dåligt lag som kommer på besök, där de stått för flera bra matcher det senaste.

- Det har hänt en del sedan vi möttes i våras, på tränarsidan och på spelarsidan, med flera inlånade spelare. Blev inte det där riktiga överraskningslaget som många trodde, nu greppar de efter halmstrån och måste väl vinna mot oss imorgon. Vi får kanske se desperation från deras sida ju längre matchen lider.

- Vi har scoutat och tittat på matcher, de är rätt bra ändå. Borde kanske vunnit mot Jönköpings Södra IF senast då de var det bättre laget, mot Östers IF var de också bra. Det är inget ängagäng direkt.

Tillsammans kan vi nå kvalplatsen mot Allsvenskan och tillsammans skapar vi en fantastisk eftermiddag på Vångavallen i Trelleborg.

- Vi vill avsluta så bra och starkt som möjligt, vi har fortfarande kvalplatsen inom räckhåll - men då måste vi först och främst göra vårt. Fokusera på vårt eget här hemma på Vångavallen - och ge hemmapubliken en fin eftermiddag, avslutar Kristian Haynes.

Jesper Modig är avstängd på grund av gula kort i matchen och är samtidigt skadad. Haris Brkic är tillbaka från just en avstängning.

Sedan tidigare är Herman Hallberg skadad, likaså Kalle Larsson. Anton Tideman saknas på grund av personliga skäl.

Matchen Trelleborgs FF - Vasalunds IF har avspark klockan 13:00 på Vångavallen.

Trupp:

Hampus Nilsson, Kasper Kristensen, Isak Jönsson, Fredrik Liverstam, Fritiof Björkén, Tobias Karlsson, Henrik Johansson, Mouhammed-Ali Dhaini, Simon Amin, Haris Brkic, Johan Blomberg, Petar Petrovic, Mattias Håkansson, Mohammed Saeid, Dzenis Kozica, Henry Offia, Måns Söderqvist, Lukas Minter Wettergren.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-11-05
Kategori: A-lag