Fotograf: Björn Sandberg

Tre matcher återstår i Superettan 2021. Hoppet om en allsvensk kvalplats lever fortfarande och att summera säsongen är allt för tidigt. Trots det behöver styrelse och klubbledningen redan nu börja samla tankarna för att ta siktet på säsongen 2022. Vi lät styrelseordförande Torbjörn Jönsson berätta om sina reflektioner av säsongen så här långt.

En femteplats i tabellen så här långt, vad är dina tankar om det?
- Det är blandade känslor. Den kortsiktiga ambitionen är att bli ett stabilt lag i Superettan och utifrån det är en femteplats ett klart godkänt resultat. Vi har tagit ett steg framåt i år men spelmässigt har vi varit för ojämna för att jag ska vara nöjd.

Tre matcher kvar. Eller minst tre matcher. Vad skulle en kvalplats betyda?
- Allsvenskan är ju självklart en målsättning för oss, även om den målsättningen är mer långsiktig. Men det är klart att känslan är att vi är nära i år och då vill vi såklart ta den chansen. Trelleborgs FF har dessutom aldrig förlorat ett kval…

Det är Kristian Haynes andra säsong som huvudtränare. Hur ser du på utvecklingen?
- Den här säsongen är som sagt ett stort steg framåt resultatmässigt. Det gäller också utvecklingen av hela teamet kring laget. Förutom Kristian har vi en hel stab som arbetar tillsammans. Med Salif i spetsen som sportchef tycker jag att vi byggt upp en ledarorganisation som har alla möjligheter att ta oss framåt.

Vilken är styrelsens viktigaste fråga just nu?
- Nu närmar sig en intensiv period av förberedelser inför nästa säsong. Det handlar om både herr, dam och ungdomsverksamhet som ska rustas inför nästa år. Som styrelse arbetar vi mycket aktivt med dialogen kring arenafrågan. Utvecklingen av Vångavallen är avgörande för oss och våra möjligheter att erbjuda unga spelare en utbildning med siktet mot elitfotbollen samtidigt som vi vill vara en klubb som bidrar till barn och ungas hälsa. Men först ska vi avsluta säsongen starkt både för dam och herrlag.

En spännande avslutning att vänta i Superettan alltså. Inför slutspurten har Trelleborgs Kommun, genom Trelleborgs Hamn, Visit Trelleborg, TrelleborgsHem och Trelleborgs Energi utmanat TFF:s samarbetspartners i en dragkamp för att fylla Vångavallen. Hur viktigt är publikstödet från partners och trelleborgsbor i de sista matcherna?
- Det är ett stöd som stärker hela föreningen och för spelarna på plan ger ett starkt publikstöd den extra energi som behövs för att ta fram de krafter som behövs i slutspurten. Det stödet är mycket viktigt och någon som vi är väldigt tacksamma för.

KÖP BILJETT TILL TRELLEBORGS FF - VASALUNDS IF HÄR!


Skribent:
Publicerad: 2021-11-05
Kategori: A-lag