Fotograf: Björn Sandberg

Efter seger 4-0 hemma mot AFC Eskilstuna i veckan, så fanns förhoppningarna om att det skulle bli lika kul på söndagen - borta mot Akropolis IF.

Solen sken och det började också bra med tidigt ledningsmål. Men det som började bra - slutade precis tvärtom. Efter en psykologisk kvittering i slutet på första halvlek, så vände hemmalaget Akropolis på matchen i andra halvlek.

Akropolis IF - Trelleborgs FF, 3-1. Målet för TFF gjorde Petar Petrovic på straff.

- Såhär med lite distans till matchen, så känner jag att det är en platt prestation idag. Platt prestation, trots medstudsen i början av matchen, säger en besviken Kristian Haynes från bussen hem mot Trelleborg.

Det började som sagt med medstuds, med bollen som tog på Akropolis-arm och blev till straff. En straff som Petar Petrovic satte och betydde hans åttonde mål för säsongen i TFF-tröjan.

Efter det kändes det ändå som om TFF hade koll på läget, därför kändes det extra tufft när kvittering kom i matchen - fem minuter innan paus.

- Vi märkte att de hade respekt för oss, de gav oss initiativet, men vi kunde inte göra nåt bra av det. Utan hade mest bollen i egen backlinje. De var tajta i sin organisation och vi kände att det behövdes nåt annat idag än det vi gjorde.

- Olyckligt med deras mål, även om matchen kändes stabil i det läget så får de till det.

I andra halvlek tappades matchen helt och hemmalaget Akropolis IF tog ledningen tio minuter in.

Trelleborgs FF, som annars i år varit bra på att hämta upp, orkade inte på söndagen. Istället stängde Akropolis matchen med att göra ett tredje mål.

- Vi hade ändå en förhoppning om att växla upp i andra halvlek, som vi gjort i andra matcher - så blev det dock inte alls.

- Känns tamt vid deras mål, målen är för enkla. Att de ska få kunna komma till avslut i de lägena är för dåligt. Tredje målet symboliserar lite matchen, där de kör en snabb hörna och vi är passiva.

- Den moral vi visat upp andra matcher var som bortblåst idag, tyvärr. Vi ger oss inte riktigt chansen idag och det är första gången jag känner så i år.

Matchen Akropolis IF - Trelleborgs FF slutade 3-1.

- Olycklig tajmning på det här, i slutet av säsongen och känning på toppen. Vi hade större förhoppningar efter senaste matchen, säger Haynes besviket.

Förutsättningarna inför matchen var kanske inte de bästa heller, där Fredrik Liverstam tvingades att kasta in handduken redan innan start. Där flera fanns på skadelistan och flera spelade med småskavanker. Samt en avstängd Haris Brkic.

- Olyckligt med sent återbud på Livestam, vi är tunna i försvaret, där vi tvingas kasta runt Mattias Håkansson på olika positioner. Flera som spelade med småskavanker, inget som vi skyller på, men säkert en del i det hela. Fick slå om våra förberedelser en del.

Dock fick vi se en debutant på söndagen i 16-åriga Lukas Minter Wettergren, som fick spela ca 10 minuter på Grimsta IP.

- Otroligt kul att han fick komma in och känna på det. Han har suttit vid sidan om, tränat mycket med oss och gjort sig förtjänt av minuterna. Roligt att se och iallafall nåt glädjande idag, säger Haynes.

Resultatet var kanske inte det man önskat, men det finns inte mycket annat att göra än att köra vidare. Nästa helg är det match igen - hemma mot Vasalunds IF.

- Nio poäng att spela om, vi ska mobilisera all kraft vi har på de sista matcherna, avslutar Kristian Haynes.

Startuppställning:

Kasper Kristensen - Fritiof Björkén, Jesper Modig, Isak Jönsson, Mattias Håkansson (ut 84) - Johan Blomberg, Mouhammed-Ali Dhaini, Mohammed Saeid, Petar Petrovic (ut 84) - Dzenis Kozica, (ut 62), Henry Offia (ut 62).

Avbytare:

Hampus Nilsson, Henrik Johansson (in 84), Tobias Karlsson (in 62), Simon Amin (in 62), Lukas Minter Wettergren (in 84).


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-31
Kategori: A-lag