Fotograf: Björn Sandberg

På söndagen spelade damerna sin näst sista match i sin serie, Division 1 Södra Götaland. Matchen, som spelades borta mot Eskilsminne IF, slutade oavgjort 1-1.

Målet för Trelleborgs FF gjordes av Anna Plantin i den första halvleken.

- Åker upp och möter ett Eskilsminne IF som vi haft svårt för innan, som vi släppt in mycket bollar mot. Men idag är vi bra och med lite flyt så hade vi vunnit denna matchen, säger Hans Malmgren efteråt.

- Vi valde att spela med fembackslinje, vara lite lägre och kompakta. Sen var vi jäkligt bra i omställningarna, med lite mer flyt hade vi vunnit, det tror jag.

När lagen möttes i augusti månad på Vångavallen slutade matchen i 1-4-förlust för TFF-damerna. På söndagen valde man att spela lite mer defensivt och omställningar. Det var även på en omställning som målet kom i första halvlek.

Tyvärr kvitterade Eskilsminne IF knappa fem minuter senare, efter en hörna.

1-1 i paus, vilket sen också skulle bli slutresultatet.

- Målet kommer på en fin omställning det också. Vi hade bud på fler, men bland annat gör deras målvakt en idioträddning på ett avslut från Elisa Lang Nilsson.

- Spelmässigt så gör vi det bra, vi jobbar för varandra därute, tillsammans. I 90 minuter plus tillägg. Vi får ihop det bra helt enkelt.

Den sista matchen i serien spelas om en vecka, då hemma mot Färjestadens GoIF. Förhoppningsvis kan damerna avsluta sin serie på ett snyggt sätt inför hemmapubliken och med en sista trepoängare.

- Får vi hoppas, det är absolut det vi siktar på iallafall, avslutar Hans Malmgren.

Truppen i matchen:

Ronja Andersson, Hanna Bauer, Anna Plantin, Josefine Svensson, Felicia Miller, Edina Filekovic, Sandra Nilsson, Elin Engbe, Ebba Wendt Lundgren, Minda Forsblom, Elisa Lang Nilsson, Molly Froste, Amalia Mahdi, Gabrielle Ahlström, Cassandra Clemén.


Skribent: Björn Sandberg
Publicerad: 2021-10-31
Kategori: A-lag